Primarul taie un porc pentru ”Ziua Vârstnicilor”. Bătrânii primesc o șampanie și o ciocolată

În comuna Turburea a devenit deja tradiție ca în fiecare an, de ”Ziua Vârstnicilor”, primarul din localitate să sacrifice un porc pentru pregătirea bucatelor tradiționale, care vor fi servite la masa festivă. Evenimentul se va desfășura la cantina primăriei, unde sunt așteptați să participe aproximativ 450 de pensionari.

Autoritățile locale din comuna Turburea au alocat în acest an pentru organizarea petrecerii pentru vârstnici aproximativ 20.000 de lei, asta în contextul în care preparate din porc se vor face din porcul sacrificat în gospodăria edilului Ion Bârcă.

”Și anul acesta, ca în fiecare an, o să organizăm ”Ziua Vârstnicilor” în cantina primăriei. O să așteptăm aproximativ 450 de persoane la eveniment, iar cei prezenți, ca în fiecare an vor primi din partea primăriei câte o șampanie și o ciocolată. Așa am făcut și în anii trecuți și continuăm tradiția. Și anul acesta voi sacrifica din gospodăria mea un porc pentru masa festivă. O să avem aperitiv, sarmale și friptură, prăjituri, suc, mai aduce de pe acasă vin și țuică. Am zis să ne gospodărim cum putem cu acești bani pentru că la primărie nu mai sunt fonduri ca să aruncăm banii aiurea”, a precizat primarul Ion Bârcă.

Evenimentul va avea loc pe 1 octombrie, iar atmosfera va fi întreținută de o formație de muzică populară din zonă.

Vizualizări: 1,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: