Partidul lui Angheloiu, în instanţă cu Prefectura

Partidul Liberal Reformator (PLR), filiala Gorj, a iniţiat o acţiune în instanţă împotriva Instituţiei Prefectului, fiind vorba de cei doi consilieri de la Bâlteni cărora PNL le-a retras sprijinul politic pentru că au trecut cu ordonanţa 55 la formaţiunea lui Tăriceanu. Potrivit preşedintelui PLR Gorj, Radu Angheloiu, Instituţia Prefectului le-a încetat fără drept mandatele celor doi consilieri, lucru pe care îl va dovedi în instanţă. 

Radu Angheloiu, preşedintele PLR Gorj, a spus ieri că s-a îndreptat în instanţă împotriva Instituţiei Prefectului care a încetat nelegal în urmă cu aproape o lună mandatele a doi consilieri care au trecut cu ordonanţa 55 la PLR Gorj. Este vorba de cei doi consilieri PNL de la Bâlteni, Flavian Cenuşe şi Alin Cinciulescu, care, potrivit lui Angheloiu, optaseră pentru PLR pe vremea ordonanţei, Instituţia Prefectului neluând în seamă opţiunea. ”Obiectul este contestarea celor două decizii emise de Instituţia Prefectului Gorj pentru doi consilieri PLR de la Bâlteni. Ni s-a părut aiurea solicitarea de retragere a celor două posturi de consilier făcută de preşedintele PNL Bâlteni, fiindcă ei nu mai făceau parte din acel partid. Deşi am depus în termen toate documentele la Instituţia Prefectului, prefectul a dat cele două decizii şi s-au vacantat cele două posturi, acesta este motivul pentru care am făcut această acţiune de suspendare a efectelor celor două decizii şi apoi de anulare. La ora când vorbim partidul este înfiinţat, trebuie să apară şi în Registrul Partidelor, dacă îmi aduc bine aminte în jurul datei de 20 august a fost ultimul termen la Tribunalul Bucureşti”, a spus Radu Angheloiu, preşedintele PLR Gorj. 
Prefectul a semnat... ca primarul
Reprezentanţii PLR susţin că reprezentanţii Prefecturii au semnat deciziile de suspendare fără a citi cu atenţie documentele. ”Revenind la cele două cereri, dânşii nu s-au uitat, noi când am făcut acele documente cu ştampila şi semnătura secretarului am scris acolo PLR şi în paranteză Partidul Naţional al Mediului, care exista la vremea respectivă. PNM şi-a schimbat numele în Partidul Liberal Reformator, că zic eu PLR e altceva. Asta nu vor ei să înţeleagă”, a spus Angheloiu.   Radu Angheloiu dă ca sigură victoria în instanţă, mizând pe o speţă similară petrecută în Sălaj. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Gorj nu au dorit să comenteze acest subiect, declarând că aşteaptă mai întâi citaţia la Tribunalul Gorj şi decizia instanţei. 

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: