Prime la MedservMin şi Minprest, „fără plată” la CE Oltenia

Conducerea CE Oltenia a anunţat că nu se întrevăd posibilităţi ca angajaţii să aibă parte de prime, de sărbători. În schimb, angajaţii firmelor prestatoare pentru complex, la care CE Oltenia este acţionar, au cele mai mari şanse să primească ceva la sfârşit de an, primele putând ajunge chiar şi la 800 de lei, aşa cum este cazul salariaţilor Medserv Min.

Cele mai mari prime le-ar putea primi cei 140 de angajaţi ai societăţii Medserv Min, care au prevăzute pentru sfârşitul anului bonusuri de câteva sute de lei, conform CCM. Pe lângă acest bonus există posibilitatea ca şi sindicatele să le ofere ceva, anunţă directorul Valentin Mogoe, care spune că nu cunoaşte deocamdată programul de sărbători.  „Noi mergem după programul beneficiarilor noştri, încă n-am primit nimic în privinţa programului de sărbători. Suntem condiţionaţi de beneficiar, nu am avea pe cine supraveghea din punctul de vedere al stării de sănătate dacă beneficiarul nu va lucra. În ceea ce priveşte primele, noi avem contract colectiv de muncă în care este prevăzută pentru Crăciun o sumă de bani şi în funcţie de acest contract care este în vigoare, ne vom conforma lui. Un angajat trebuie să primească în jur de 600 de lei. Să vedem cum ne încadrăm la sfârşitul anului, vis-a-vis de realizări. Oricum, partea sindicală mai oferă salariaţilor acum de sfârşit de an un cadou din banii de cotizaţii. Ar primi ceva în valoare de 200-250 de lei”, a spus directorul Mogoe.

Giorgi: Şomaj tehnic la CEO, concediu fără plată la noi

Şi cei aproape 1.600 de angajaţi ai societăţii Minprest Serv Rovinari au mari şanse să primească bonusuri la sfârşit de an. Problema majoră a salariaţilor acestei societăţi este faptul că, dacă angajaţii CE Oltenia intră în şomaj tehnic, ei vor fi nevoiţi să stea acasă fără să fie plătiţi. „Programul de sărbători al societăţii se va plia pe programul Complexului Energetic Oltenia. Ei când sunt în şomaj tehnic, noi nu ne permitem să dăm şi o să avem concedii fără plată. Când e fără plată la ei, tot aşa este şi la noi. Dacă sunt entităţi care lucrează, cum este Termo Rovinari sau Turceni, personalul nostru care prestează pe zona respectivă o să lucreze şi personalul TESA aferent pentru zonele respective. Sigur o să lucreze şi partea comercială pentru că în acea perioadă se negociază contractul pe 2014. Cât despre prime, sunt premise, dacă ne realizăm indicatorii. Prima este cuprinsă în contractul colectiv de muncă, minimum 200 de lei. Noi suntem în grafic până acum”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

AŞTEPTĂRI

Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele FNME, nu are veşti bune pentru cei 19.000 de salariaţi de la CE Oltenia. „Aşteptăm rezultatele la zece luni şi vom intra în negocieri. Sperăm să se acorde prima de Crăciun. În privinţa primei jubiliare, din ce se întrevede nu se va da în acest an şi nici în anii viitori”, a spus Ruşeţ. Mai mult, în loc de primă de Crăciun, salariaţii CEO vor avea parte de concedii fără plată.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: