Primele bilete de tratament la băi. Plecări imediate!

Casa Judeţeană de Pensii Gorj va distribui începând de luni, 19 februarie, primele bilete de tratament în staţiunile balneare. Pot solicita un astfel de bilet atât pensionarii, cât şi salariaţii, şomerii, angajaţii sau beneficiarii legilor speciale. 60 de bilete sunt puse la bătaie în această primă etapă, iar plecările vor fi începând cu această săptămână.  

Biletele sunt numai pentru staţiuni ale Casei Naţionale de Pensii: Bala, Geoagiu, Buziaş, Covasna, Olăneşti, Amara şi Moneasa. Datele de intrare în staţiune sunt: 20, 21 şi 22 februarie. Persoanele interesate pot să se prezinte la Compartimentul bilete de tratament sau să sune la 0253/238.333. Gorjenii interesaţi trebuie să prezinte cartea de identitate, cuponul de pensie, adeverinţa de şomaj sau de salariu, dar şi biletul de trimitere de la medicul de familie pentru staţiunea respectivă. De asemenea, este necesară completarea unei cereri tip.

Pentru că timpul de distribuire este scurt, conducerea Casei Judeţene de Pensii Gorj spune că biletele vor fi acordate în funcţie de cum vor primi cererile. „Plătesc în funcţie de categoria din care fac parte. Pensionarii plătesc 50% din pensia brută lunară, dacă nu realizează şi salarii. Şomerii plătesc jumătate din indemnizaţia de şomaj. Salariaţii plătesc biletul în funcţie de venitul brut al salariului. Adică, dacă depăşeşte salariul brut 4.162 lei, care este salariul mediu brut pe economie, plătesc bilet întreg. Dacă brutul salariului este sub 4.162 lei, plătesc jumătate din bilet”, a declarat Ioana Talău, directorul Casei de Pensii Gorj.

De asemenea, deţinuţii politici, veteranii, invalizii, orfanii, precum şi persoanele adulte cu handicap, victimele unui accident de muncă sau care au contractat o boală profesională, dar şi salariaţii care desfăşoară activitate în zonele de radiaţii I şi II beneficiază de bilet gratuit, în limita locurilor alocate.

Beneficiarii vor petrece 16 zile în staţiune, din care 12 sunt pentru tratament. În contul biletului le este asigurată cazarea, tratamentul şi hrana. De asemenea, când vor ajunge în staţiune, ei trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate.   

Vizualizări: 627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: