Primele companii cu management privat

Managementul privat va fi implementat mai întâi la Oltchim, Romarm și Hidroelectrica, după care va urma compania Electrica Furnizare, a declarat miercuri ministrul Economiei,Comerțului și Mediului de Afaceri, Lucian Bode. ”Primele companii cu management privat vor fi Oltchim, Romarm și Hidroelectrica, apoi Electrica Furnizare”, a precizat Bode.

Acţionarii Oltchim au aprobat în Adunarea Generală Ordinară care a avut loc luni declanşarea procedurilor de selectare a noilor administratori, conform Ordonanţei de Urgenţă 109/2011. La companiile cu cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane de euro şi cu cel puţin 50 de angajaţi, "este obligatorie efectuarea selecţiei candidaţilor de către un expert independent, persoană fizică sau juridică specializată în recrutarea resurselor umane", potrivit aceleiaşi ordonanţe. "Consiliul de administraţie este format din 5-9 membri, persoane fizice sau juridice, cu experienţă în activitatea de administrare/management a/al unor întreprinderi publice profitabile sau a/al unor societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate al întreprinderii publice", se mai arată în OUG 109/2011.

Consiliul de administraţie va delega conducerea executivă unuia sau mai mulţi directori, numind pe unul dintre ei director general. (M.M.)

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: