Reprezintă Gorjul la Naţionala de biologie

Bianca Albăstroiu va reprezenta luna viitoare Gorjul la olimpiada naţională de biologie. Fire sârguincioasă şi sensibilă, Bianca este un exemplu pentru colegii săi. Medicina a atras-o încă din clasa generală, când a descoperit biologia. Despre ea profesorii spun că este cea mai bună din clasă, dar se implice şi în proiecte internaţionale.

Eleva din clasa a X-a de la Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” a participat la concursuri încă din gimnaziu, reuşind să aducă Gorjului premii importante la olimpiade. Anul trecut a obţinut Menţiune la Olimpiada naţională de biologie, iar în acest an va reprezenta din nou judeţul la această fază. ”M-a atras medicina din şcoala generală, atunci când am descoperit biologia. Mai exact din clasa a VII-a pentru că atunci se făcea anatomie. Am urmat cursurile gimnaziale la Liceul Teologic din Târgu Jiu. Acum mă interesează admiterea la Medicină, iar pregătirea pentru olimpiadă reprezintă o etapă premergătoare”, spune Bianca. Pentru a se pregăti cât mai bine, atât pe partea teoretică, dar mai ales pe partea practică, Bianca și-a cumpărat materialele necesare pentru a putea studia și acasă.  ”Mi-am cumpărat o trusă, un microscop şi tot ce aş avea nevoie pentru studiul aprofundat și pentru probele practice. Părinţii mă sprijină în tot ce fac eu. Urmăresc foarte multe documentare pe Discovery şi citesc foarte multe cărți în domeniu. Mi-ar plăcea să intru în lotul olimpic”, mai menționează aceasta. Pentru că sunt foarte multe lucruri de descoperit, Bianca Albăstroiu învață ceva din toate. ”Sunt foarte multe lucruri care așteaptă să fie descoperite și nu știu ce ne aduce viitorul. Încerc să mă documentez pe foarte multe domenii pentru că nu știu pe ce se va axa medicina în viitor și trebuie să fim pregătiți. Îmi mai place psihologia, chimia, limbile străine”, spune tânăra.

Sfaturi pentru medici

Pe viitor Bianca ar dori să se specializeze în neurologie. ”M-ar interesa în special neurologia. Am avut ocazia să văd secția de neurologie de aici și cred că e un domeniu în care se poate merge foarte mult pe partea de cercetare. În general medicii trebuie să fie mai buni cu pacienții și ar trebui să fie mai atenți în ceea ce  privește felul în care acei oameni se simt. Cred că ar trebui să se apropie mai mult de oameni. Eu sunt și o fire foarte sensibilă”, consideră eleva. Chiar dacă mulți tineri pleacă în străinătate pentru a studia, Bianca este hotărâtă să își continue studiile în țară, la București. Crede că nu s-ar integra printre străini, mai ales că a și experimentat acest lucru. ”Nu am de gând să fac ceva în străinătate. Poate doar un schimb de experiență. Nu m-aș putea acomoda în străinătate pentru că străinii sunt foarte diferiți de noi”, este de părere Bianca.

ADMIRAŢIE

Bianca îi admiră pe japonezi şi chiar a urmat un curs de limba japoneză. ”Îmi place limba japoneză şi am urmat un curs la Palatul Copiilor în acest sens. E interesant modul în care gândesc aceşti oameni. Sunt foarte tenace, muncitori, care nu se plâng aproape niciodată de nimic”, spune tânăra.

TIMP LIBER

Studiul îi ocupă o bună parte din timp, singurele clipe libere fiind petrecute alături de prieteni. ”Nu prea am timp liber, dar acela pe care îl am îl petrec alături de prieteni, îmi plac plimbările prin parc, mai merg la teatru sau la concerte”, mai adaugă tânăra.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: