Primele interviuri pentru noua fabrică de cablaje din Târgu Jiu

Firma japoneză care va deschide o fabrică de cablaje auto la Târgu Jiu a început interviurile, după ce săptămâna trecută a primit 5.500 de CV-uri în nici trei zile. Marţi au fost intervievate primele 50 de persoane, cei selectaţi urmând să-şi facă fişele medicale în vederea angajării. În prima fază, aceştia vor fi încadraţi la Severin pentru a putea să înveţe meserie, urmând să fie transferaţi la Târgu Jiu peste aproximativ o lună.

Reprezentanţii firmei de cablaje auto au venit marţi la Târgu Jiu pentru a intervieva primele persoane selectate în vederea angajării. Interviurile au avut loc la sediul AJOFM Gorj, în prima fază fiind contactate circa 50 de persoane. „Interviurile în vederea angajării la firma de cablaje se vor desfăşura la sediul AJOFM, noi le punem la dispoziţie spaţiul, o sală în cadrul agenţiei, unde-şi vor desfăşura acţiunile de recrutare. Dânşii vor contacta telefonic pe cei care au depus cereri de angajare şi îi vor programa în anumite zile, la sediul agenţiei noastre. Interviurile se vor organiza pentru serii de câte 50 de persoane, Primele interviuri au avut loc marţi dimineaţa, urmând ca în cursul zilei de miercuri cei selectaţi să-şi facă fişele de angajare”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJFOM Gorj. Acesta a mai precizat că interviurile vor continua şi în perioada următoare, reprezentanţii firmei de cablaje urmând să anunţe conducerea AJOFM Gorj în legătură cu data la care vor reveni la Târgu Jiu.
Mii de persoane şi-au depus CV-urile pentru a se angaja la fabrica de cablaje auto a japonezilor. Conducerea AJOFM Gorj a confirmat faptul că şi alte firme din afara judeţului sunt interesate să-şi deschidă afaceri în Târgu Jiu. „Mai sunt firme care s-au interesate de resursele umane pe care le avem în baza de date. L-am invitat la discuţii chiar pe patronul italian care a luat fabrica de confecţii, i-am spus că-i putem ajuta cu diferite convenţii pe care le putem încheia pentru subvenţionarea locurilor de muncă şi a rămas plăcut impresionat. Am discutat şi cu italianul care deschide la Turburea o fabrică de confecţii. Au venit şi firme de la Piteşti să se intereseze dacă avem personalul de care ei au nevoie”, spune Romeo Chiriac.
ŞOMAJ
Potrivit directorului AJOFM Gorj, rata şomajului este în scădere. „La ora actuală avem 10.095 de şomeri înregistraţi, din care 4001 sunt femei, numărul şomerilor indemnizaţi fiind de 3603, numărul şomerilor neindemnizaţi fiind de 6492 de lei. Rata şomajului corespunzătoare acestui număr de şomeri este 7,34%. Această valoare este mai mică decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut, atunci aveam 10.540 de şomeri şi o rată a şomajului de 7,42%. Este în uşoară scădere şi faţă de luna trecută”, a declarat Romeo Chiriac.

Vizualizări: 5,933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: