Căldăruşe: Posturile de director vor fi dublate

Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldăruşe, a declarat că noua organigramă creşte numărul de directori. Directorul Sorin Boza declara că organigrama va fi aprobată până pe 15 ianuarie și că ea va eficientiza activitatea. Cert este că deocamdată au fost desfiinţate diviziile. Singurul care nu a semnat pentru renunţarea la postul de director de divizie este Laurențiu Ciobotărică.

Gabriel Căldărușe a declarat că la întâlnirea cu ministrul energiei Toma Petcu s-a discutat despre modificarea OUG 109 privind guvernanța corporativă. El pune la îndoială că acest proces al recrutării ajută CE Oltenia. „Vedem că există firme de recrutare care primesc sume substanțiale și să vedem ce au recrutat. Recrutase pe cineva care era manager pe la Metro, care nu prea are legătură cu direcția energetică. Pui pe cineva de la un lanț de magazine la direcția energetică? Și nu au fost selectate persoane din CE Oltenia. Au fost discuții despre modificarea OUG, s-a discutat că în cadrul CEO e foarte greu să fie condus pe sistem dualist. S-ar putea ca acest sistem să nu fi funcționat din cauza unora din Directoratul și Consiliul de Supraveghere“, a declarat Gabriel Căldărușe la TV Sud.
Totodată, el a declarat că reorganizarea CE Oltenia a început, dar că i se pare că posturile de director vor fi dublate, nu reduse. Este vorba despre decizia de a desființa posturile de director de divizie. Pandurul a solicitat lămuriri cu privire la acest subiect, dar răspunsul CEO nu a ajuns încă. Practic, foștii directori de divizii devin membri în directorat, iar diviziile vor deveni direcţii, conduse de alți directori. Singurul care nu a renunţat la post este Laurenţiu Ciobotărică. Practic, ar trebui recrutat un nou membru în Directorat, dacă acesta va rămâne șeful direcției financiare. „Fac această organigramă, problema este că totuşi Directoratul va funcționa ca suprastructură. Nu mi se pare că e bine ca membrii Directoratului să nu mai aibă responsabilitatea unor divizii. Care divizii nu mai există și sunt direcții. Sus dublăm și în jos începem să tăiem“, a spus Căldărușe.
CONCEDIERI
Gabriel Căldărușe a mai declarat că ministrul i-a promis că „din activitatea de producție nu va mai pleca niciun om“.

Vizualizări: 5,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: