Cățel lovit de mașină, salvat de jandarmi, la Rânca

Misiune de salvare mai puțin obișnuită în stațiunea Rânca. Jandarmii montani și polițiștii locali din Novaci au salvat un cățel lovit de mașină în zona montană. Aceștia l-au urcat în mașină și l-au dus la veterinar.

Un medic veterinar din Târgu Jiu s-a ocupat mai departe de cățelul rănit care risca să moară din cauza rănilor și a frigului.

„Aș dori să le ofer sincere mulțumiri personalului Jandarmeriei Montane ce aparține de Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj și a Poliției Locale Novaci pentru intervenția de azi cu scopul de a salva cățelușul lovit de mașină din Rânca. De asemenea un sprijin remarcabil a fost de la Protecția Animalelor Gorj. Implicarea acestor tipuri de oameni ar trebui să fie indispensabil în situații similare. Cățelul era într-o stare gravă când a ajuns la cei de la Protecția Animalelor, însă contribuția și efortul sunt de apreciat indiferent de rezultat”, a fost mesajul tinerei care a făcut publică povestea.

Cățelușa a ajuns apoi la un medic veterinar din Târgu Jiu, care a reușit s-o salveze. „Steluța a fost adusă la cabinet în șoc hipovolemic și am reușit stabilizarea hemodinamică până la ora 3 azi-noapte, deși au fost momente când am crezut că o pierdem. Azi am transportat-o la un alt cabinet veterinar, pentru radiografiile necesare și am programat intervenția săptămâna viitoare! Va fi un drum lung până la recuperarea completă și uneori anevoios, dar cred vom reuși”, a transmis medicul veterinar Patricia Paraschiv.

Costurile pentru investigații și medicamente vor fi suportate de Asociația Pro Animals Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 1,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: