Primesc din nou salariile întregi. Primar: Voi fi prudent

Angajaţii primăriei comunei gorjene Băleşti primesc din nou salariile întregi după mai bine de o jumătate de an în care le-au încasat diminuate. Primarul Mădălin Ungureanu se teme că va ajunge în aceeaşi situaţie odată cu majorarea salariului minim.

Administraţia locală de la Băleşti a primit în urma rectificării bugetare din luna august sumele necesare pentru plata în integralitate a salariilor funcţionarilor. Mai mult, angajaţii primesc şi restanţele, eşalonat, spune primarul Mădălin Ungureanu. Şi sunt sume importante de recuperat, ţinând cont de faptul că lunar, în ultima jumătate de an, au primit doar 80% din leafă. Autorităţile locale se tem însă că vor avea din nou probleme cu acordarea salariilor. „Odată cu mărirea salariului minim pe economie, dacă nu vor fi găsite soluţii, să vină de la bugetul de stat banii şi vor lăsa iarăşi pe bugetele locale această mărire, cred că vor fi probleme. Personal, nu vreau să fiu doar primarul care văruiesc o fântână, un pom şi eliberez o adeverinţă. Voi fi atent, prudent, voi discuta cu personalul din aparatul de specialitate, vom face o analiză de impact, să vedem care este impactul acestei măriri asupra bugetului. În primării, conform legii salarizării, personalul este plătit pe coeficienţi, în funcţie de salariul minim pe economie, lucru ce va conduce la creşterea salariilor funcţionarilor”, a declarat primarul Mădălin Ungureanu.

În cadrul Primăriei Băleşti muncesc 40 de salariaţi. Conform primarului Ungureanu, pentru a acorda lefurile întregi lună de lună trebuie să aloce toate sumele încasate din taxe şi impozite.

Inclusiv la Bîlteni se auzise despre diminuarea salariilor. Primarul Vasile Vlăduleanu îi linişteşte însă pe funcţionari. „De ce să diminuez? N-am umblat la salarii. Nu am niciun fel de problemă. N-am probleme nici cu banii, nici cu nimic. E foarte mult de muncă, atât! Şi, de obicei, eu nu prea plâng”, a spus primarul Vlăduleanu.

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: