Primii brazi au fost scoşi la vânzare

Primii comercianţi de brazi şi molizi au apărut pe digul Jiului. Chiar dacă aceştia şi-au aşezat mărfurile de mai multe zile, abia au vândut câţiva brazi de dimensiuni mici. Comercianţii vin tocmai de la Alba Iulia şi declară supăraţi că până acum, vânzarea este mai slabă decât anul trecut.

 

Sute de brazi şi molizi au fost scoşi la vânzare şi pot fi găsiţi pe Digul Jiului din municipiu. Comercianţii spun preţurile nu diferă foarte mult de cele de anul trecut dar asta nu i-a făcut pe trecători să se oprească.


Cei şapte comercianţi veniţi de la Alba Iulia spun că până acum au reuşit să vândă doar trei molizi de dimensiune mică. Preţurile unui brad pentru Crăciun pornesc de la 5 lei şi ajung până la 300 de lei. Preţurile variază în funcţie de tipul brazilor, brad sau molid şi înălţime. Cu cât bradul este mai înalt, iar coroana este mai bogată, cu atât este mai scump. Comercianţii spun că sunt dispuşi să negocieze preţul doar să vândă ceva. Astfel un brad cotat la 100 de lei, poate să ajungă chiar la 60 de lei.

Comercianţii dau vina pe vremea ploioasă care i-a împiedicat pe cetăţeni să pornească în căutarea bradului de Crăciun, alţii sunt de părere că oamenii nu au bani sau li se pare prea devreme să-şi achiziţioneze bradul. Comercianţii vin la Târgu Jiu de mai mulţi ani şi s-au întors mereu pentru că vânzarea a fost bună.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: