Primul pas pentru realizarea terenului sintetic

Primăria Târgu Jiu a demarat procedurile necesare pentru amenajarea terenului sintetic de la stadion. În acest sens, primarul Marcel Romanescu s-a adresat conducerii clubului Pandurii în vederea obţinerii aprobării utilizării acestui teren. Iniţiativa a fost salutată de clubul de fotbal.

Terenul sintetic va fi folosit în primul rând pentru antrenamentele şi meciurile echipelor de copii şi juniori. „Primăria Municipiului Târgu Jiu intenţionează să amenajeze, în regim de urgenţă, terenul de fotbal nr.2 din incinta Complexului Sportiv Municipal ca teren de antrenament, pentru ca acesta să poată fi utilizat, în principal, de grupele de juniori ale Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu care în prezent sunt nevoite să se deplaseze în alte localităţi de pe raza judeţului pentru antrenamente şi susţinerea etapelor de campionat, deplasări care cresc efortul financiar necesar susţinerii la nivel competitiv a acestor sportivi”, se arată în solicitarea transmisă către clubul Pandurii şi semnată de primarul Marcel Romanescu.

Conducerea clubului Pandurii anunţă că se vor face demersurile necesare pentru ca lucrările la terenul 2 să poată începe imediat ce temperatura va permite demararea lucrărilor la un astfel de teren sintetic. 
Începând din luna mai 2015, de când a fost decopertat terenul sintetic, copiii şi juniorii au fost nevoiţi să efectueze antrenamente şi să dispute jocurile oficiale pe terenuri din alte localităţi aflate la distanţe considerabile faţă de Municipiul Târgu Jiu. „Din cauza distanţelor foarte mari pe care le aveau de parcurs, clubul a pierdut o parte dintre juniorii al căror program şcolar era grav afectat de deplasările zilnice la terenurile de antrenament sau la jocuri. De asemenea, efortul financiar al clubului a fost suplimentat în vederea deplasărilor zilnice la antrenamente, dar şi a închirierii altor terenuri din judeţ”, arată un comunicat al clubului.

REGULAMENT
Conform Regulamentului Naţional de Licenţiere a Cluburilor al Federaţiei Române de Fotbal, clubul Pandurii este obligat să asigure grupelor de copii şi juniori o bază de pregătire cu cel puţin două terenuri în aer liber. „După finalizarea lucrărilor la acest teren sintetic şi după mutarea primei echipe în incinta noului stadion, juniorii clubului vor putea beneficia din nou de condiţii bune de pregătire şi refacere în propria bază sportivă”, se mai arată în comunicatul clubului.

Vizualizări: 546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: