Primul proiect respins în Consiliul Judeţean Gorj!

Situaţie mai puţin obişnuită în Consiliul Judeţean Gorj! Deşi PSD şi ALDE au majoritate, proiectul privind proiecţia bugetară pe 2017, cu cotele defalcate din TVA, a fost respins. Acest proiect ar fi trebuit votat cu două treimi din consilieri, însă mai mulţi consilieri PSD şi ALDE au lipsit de la şedinţă. Liberalii au acuzat că împărţirea banilor s-a făcut pe criterii politice, însă reprezentanţii Consiliului Judeţean cred că nu s-a înţeles despre ce proiect este vorba. Situaţia este una destul de gravă întrucât nu au la dispoziţie decât cinci zile pentru repartizarea banilor.

Denisa Şuţă, consilier PNL, spune că s-a înţeles exact despre ce proiect este vorba, însă problema o constituie lipsa banilor pentru primăriile conduse de primari liberali. „Consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal au înţeles exact proiectul de hotărâre propus şi au fost împotriva acestui proiect. Este vorba de nişte previziuni, repartizarea banilor din cote defalcate din TVA. Majoritatea primăriilor PNL au zero lei. Vă dau şi câteva exemple: Primăria Arcani (PNL)- zero lei, Primăria Băleşti (PNL)- zero lei; Primăria Câlnic (PNL)- zero lei; Primăria Berleşti (PNL)- zero, dar sunt mult mai multe în această situaţie”, a declarat Denisa Şuţă. Pesediştii s-au plâns de faptul că nu au la dispoziţie decât cinci zile pentru repartizarea banilor. „Am făcut 20 de ani buget şi ştiu ce vorbesc. După ce se publică bugetul, în cinci zile, preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să aibă o discuţie, pe marginea bugetului. Sunt localităţi precum Fărcăşeşti, Câlnic, Mătăsari, Turceni, Rovinari, care niciodată n-o să vedeţi niciun leu în dreptul lor sau doar 10 lei, 5 lei, pentru că ele au bani de nu pot să-i cheltuiască”, a spus Ion Gruescu, consilier PSD.

Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, crede că liberalii vor reveni la sentimente mai bune. „Le-am explicat foarte clar că este vorba de nişte proiecţii pe bugetul din 2017, plus previziuni pentru 2018, 2019 şi 2020. Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii de la PNL, am dedus că, de fapt, a fost vorba de o chestiune pe care ei nu au înţeles-o foarte bine. Au solicitat o dezbatere pe acest proiect, o chestiune firească, de altfel”, a spus Florescu. 

Vizualizări: 473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: