Drifturi pe ploaie. Pilot din Ungaria, campion pe Transalpina

Peste patruzeci de piloţi din patru ţări s-au întrecut pe Transalpina. Profesionişti din România, Ungaria, Polonia şi Bulgaria au făcut drifturi pe cel mai spectaculos traseu din ţară, deşi afară ploua cu găleata. Un tânăr din Ungaria a fost desemnat câştigător, în timp ce doi români au ocupat locurile doi şi trei.

Dacă sâmbătă, la antrenamente şi calificări, a fost soare torid, iar maşinile au făcut un spectacol de zile mari, duminică, în ziua competiţiei, vremea a fost una ploioasă. A plouat cu găleata, iar pentru câteva minute, cursa a fost întreruptă pentru că piloţii nu mai aveau vizibilitate. „A fost una dintre cele mai solicitante etape la care am participat de mai bine de şase ani. Traseul a fost extrem de dificil. La un moment dat, am fost nevoiţi să ne oprim din concurs deoarece condiţiile meteo erau total nefavorabile. Nu mai aveam vizibilitate absolut deloc şi totul s-a transformat în ceva foarte riscant”, a spus Iulian Jumuga, ocupantul locului trei.

În ciuda ploii, spectacolul nu a lipsit. Circa o mie de persoane au stat în ploaie să-şi susţină favoritul. „Am venit tocmai din Sibiu să vedem maşinile. Am venit de joi la Rânca. Este super atmosfera. Am venit de fiecare dată aici când au fost astfel de competiţii”, ne-a spus un tânăr. „Eu vin din Oradea. Sunt un pasionat al raliurilor. Nu am încă un favorit, dar ţin cu partea ungară din competiţie. Nu ne încurcă ploaia. Am venit pregătiţi cu pelerine şi umbrele”, a spus un alt bărbat.

În concurs s-a înscris şi un adolescent de 14 ani. „Super, ca şi etapă. Ploios, ca atmosferă. Incendiar, ca atmosfera piloţilor. Am combinat toate cele trei elemente şi am reuşit să scoatem o etapă foarte bună. Am avut şi cel mai tânăr pilot de drift, un tânăr de 14 ani, care s-a calificat în finala mică la clasa semi-pro. Concursul s-a desfăşurat pe două clase: pro şi semi-pro”, a spus Răzvan Mateescu, vicepreşedintele Asociaţiei Club Sportiv Romanian Drift Community.

Lider în campionat şi câştigător al calificărilor, campionul en-titre Călin Ciortan a fost nevoit să abandoneze încă de la primul battle după ce motorul maşinii sale de 700 de cai putere a cedat. La start s-a aflat şi gorjeanul Vlad Stănescu.

CÂŞTIGĂTORII

Pe primul loc s-a clasat un tânăr pilot din Ungaria, Norbert Zamecz. Pe locul doi a fost nemţeanul Cătălin Trifan şi Iulian Jumuga, pe locul trei. „A fost extraordinară cursa. Multă adrenalină. O senzaţie super. Ploaia a mai redus din spectacol, dar a fost super”, a spus Cătălin Trifan.

Vizualizări: 2,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: