Primul şef din minerit, în cătuşe pentru pontaje false

Un inginer de la Cariera Roşiuţa şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj, el fiind acum cercetat sub control judiciar într-un dosar deschis după ce s-a descoperit că un conducător de formaţie de lucru din carieră, Constantin Berescu, nu a fost la serviciu de 5-6 ani. Scandalul pontajelor false a izbucnit luna trecută, când DIICOT a descoperit că un lăcătuş mecanic de la Cariera Roşiuţa a fost pontat ani la rând ca fiind prezent la serviciu, deşi ocupaţia lui reală era aceea de proxenet.

Stelian Vintilă, inginer șef secție Electrică în cadrul Carierei Roșiuța a fost reținut, vineri, pentru 24 de ore în dosarul privind pontajul fictiv de la unitatea minieră. Potrivit IPJ Gorj, Vintilă a fost eliberat sâmbătă rămânând sub control judiciar. Vintilă este cercetat în dosarul maistrului Constantin Berescu, un subordonat al său. Recent s-a descoperit că Berescu nu mai venise la serviciu de mulţi ani, asta în condiţiile în care el are în subordine mai mulţi oameni. Practic, Berescu era şeful unor mineri de la Secţia Electrică ce ar fi trebuit să fie pontaţi de acesta şi să primească sarcini de la el. Este incredibil cum acesta a rămas în carieră în aceste condiţii.

Benoni a deschis Cutia Pandorei

Scandalul a izbucnit după ce procurorii DIICOT au descoperit că un salariat de la Roșiuța, Benoni Bejinaru, fusese pontat la serviciu în ultimii cinci ani, dar nu călcase prin carieră, el ocupându-se de trafic de carne vie. Benoni Bejinaru rămâne după gratii deoarece Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia formulată de acesta, împotriva măsurii de prelungire a arestului preventiv. În plus, Benoni Bejinaru va rămâne şi fără loc de muncă deoarece Complexul Energetic Oltenia va finaliza procedura de concediere a acestuia.

După cazul lui Bejinaru au fost identificate zeci de cazuri de angajați care nu erau la serviciu, dar erau puși prezent de șefii care dau acum cu subsemnatul la poliție. Un maistru, Constantin Cojocaru, a fost dat afară deoarece l-a pus prezent pe Benoni Bejinaru. De menționat ar fi că cei din conducerea CEO au mimat o anchetă și o serie de sancțiuni deoarece cei care au inventat lucrul în curtea șefilor, dar plătit de companie, sunt încă angajați. Iniţial, societatea minieră a anunţat 12 vinovaţi, în frunte cu directorul Ion Ghiga, şi că din aceştia 12 şase vor fi concediaţi. Apoi, CE Oltenia a dat un alt comunicat din care rezulta că au fost stabiliţi zece vinovaţi, dar numai unul era sancţionat cu desfacerea contractului de muncă.

Vizualizări: 379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: