A murit electrocutat în timpul serviciului

Un angajat al SC Electromontaj a decedat, miercuri, în urma unui accident de muncă produs pe raza comunei Plopşoru. Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, s-a electrocutat, iar apoi a căzut de la o înălţime de zece metri, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, însă nu a supravieţuit.

Accidentul de muncă a avut loc pe raza localităţii Plopşoru, chiar în apropierea primăriei. Iniţial s-a vehiculat ideea că tânărul ar fi căzut de la 10 metri după ce s-a electrocutat în timp ce efectua un branşament la înălţime, însă inspectorii de muncă vin cu o altă ipoteză şi spun că tânărul s-a electrocutat în timp ce monta scara, după ce ar fi atins aparatura sub tensiune. „În ziua de 27 august 2014, în jurul orelor 14:43, un salariat în vârstă de 28 de ani, cu o vechime în muncă şi în meserie de doi ani, electrician, angajat la SC Electromontaj SA Sucursala Piteşti, în timp ce monta scara pentru a se urca pe stâlp a atins cu aceasta conductorul fazei din mijloc şi a fost electrocutat”, a declarat Gheorghiţă Cuzma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.   

Tânărul a decedat câteva ore mai târziu, la spital. ITM Gorj a demarat o anchetă în acest caz. „Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Gorj, unde a fost supusă unei operaţii. După intervenţia făcută, la orele 00.30 salariatul a decedat. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a dispus de urgenţă o anchetă şi cercetează împrejurările şi cauzele producerii evenimentului”, a precizat Gheorghiţă Cuzma. 

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: