Ciupilan şi complicii săi, judecaţi pentru o nouă evaziune fiscală

Procurorii gorjeni au finalizat ancheta în care, cu sprijinul SRI și al Poliției Județene, au documentat un nou caz de evaziune fiscală în care inculpatul principal este Ion Rădulescu, zis Ciupilan. Acesta mai are la activ condamnări pentru evaziune fiscală, dar nu cu executare ci la locul de muncă. Mai exact, la firma soţiei.

Mult mai cunoscut drept Ciupilan, afaceristul rrom din Meteor ce dorea cu câțiva ani în urmă să își cumpere avion, este acuzat acum din nou că nu a plătit la stat toate dările și, mai mult, că a delapidat din firma sa aproape 200.000 de lei, la fel cam cum a făcut și Alexandru Lupulescu, de la Lexistar, condamnat deja la închisoare cu executare pentru o faptă similară. În cazul lui Ciupilan acuzațiile ce i se aduc sunt de evaziune fiscală și delapidare, în urmă cu un deceniu el făcând obiectul unui alt dosar faimos la vremea respectivă, „Makumba și Mukamba”, după numele a două dintre firmele sale implicate în afacerile cu fier vechi. Prejudiciul era de peste un milion de euro, Ciupilan a fost arestat preventiv câteva săptămâni, dar a scăpat după ce a plătit o cauțiune de 80.000 de lei. Ulterior a fost condamnat la închisoare cu executare la locul de muncă, locul de muncă stabilit de judecătorii gorjeni fiind tocmai firma soției lui Ciupilan, într-un alt dosar fiind condamnat tot cam la fel pentru o evaziune de 1,8 milioane lei.

Reţeaua de evazionişti, destructurată

În dosarul de acum afaceristul din Meteor este trimis în judecată alături de alți trei indivizi, dintre care doi sunt recidiviști, dar și de contabila sa, Mirela Tudosie, care, ca și contabil la Fabimet Impex SRL, la cererea lui Ciupilan, a introdus în contabilitate documente false emise de alte firme din Făgăraș și Iași, actele respective nereflectând operațiuni reale, complicii lui Rădulescu intrând și ei în jocul acestuia tot pentru a nu plăti taxe către bugetul de stat. „Inculpatul Vătafu Iulică a emis în numele SC Metal Vandon SRL Făgăraş către SC Fabimet Impex SRL din Tg.-Jiu mai multe facturi fiscale ce nu reflectă operaţiuni comerciale reale, ajutând în acest mod pe inculpatul Rădulescu Ion să înregistreze în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli nereale. Inculpatul Stănescu Ionel a emis în numele SC Conest Mad Construct SRL Ciurea, jud. Iaşi către SC Fabimet Impex SRL din Tg.-Jiu mai multe facturi fiscale şi chitanţele aferente, ce nu reflectă operaţiuni comerciale reale, ajutând în acest mod pe inculpatul Rădulescu Ion să înregistreze în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli nereale. Inculpatul Ţîrcomnicu Marin, în înţelegere cu inculpatul Rădulescu Ion, l-a ajutat pe acesta să înregistreze cheltuieli nereale în evidenţa contabilă a societăţii, în baza facturilor ce au ca emitent SC Conest Mad Construct SRL Ciurea, jud. Iaşi, procurându-i şi livrându-i acestuia la data de 18.03.2014 mărfurile: 100 robinete înaltă presiune, 1 bucată maşină de rectificat, 5 buc. bloc motor autocamion şi 12 buc. robinete marca KF-Oklahoma, ce au fost menţionate fictiv de către inculpatul Rădulescu Ion ca fiind achiziţionate în luna februarie 2014 de la SC Conest Mad Construct SRL Ciurea, jud. Iaşi şi prezentate inspectorilor antifraudă ca provenind de la această societate”, au precizat anchetatorii.

Toți cei cinci inculpați au fost reținuți câte 24 de ore la mijlocul lunii iunie, procurorul de caz punându-i atunci pe aceștia sub control judiciar, deși o parte dintre cei în cauză erau recidiviști condamnați pentru același gen de fapte.

Vizualizări: 297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: