Explozie la un apartament din Târgu Jiu

Panică sâmbătă dimineața într-un bloc din zona de sud a municipiului, după ce o explozie s-a produs la un apartament de la etajul unu. Bucăți din zid au zburat pe casa scărilor, ușa de la intrare a fost smulsă din țâțâni, ferestrele au fost aruncate și ele și, în ciuda suflului puternic, bătrâna de 86 de ani care locuia singură acolo a reușit să iasă singură pe picioarele sale și să ajungă până la ambulanța care a transportat-o la spital din cauza arsurilor pe care le-a suferit.

Explozia s-a produs în jurul orei 9.00, când majoritatea locatarilor din bloc de abia se trezea pentru a-și pregăti cafeaua sau a merge la mici cumpărături la piața din apropiere. O vecină care urma să meargă în vizită la bătrână pentru a vedea cum se simte a scăpat teafără doar pentru că a mai zăbovit câteva clipe pe la ea pe acasă. „Eu tocmai urma să mă duc să văd ce face și m-am uitat pe geam de la mine la dumneaei ca să văd dacă s-a trezit. În momentul acela au sărit cioburile pe mine. Ea era la bucătărie, i-am și văzut reacția. A fost o explozie tare, cu niște flăcări pe geamul sufrageriei, totul a zburat într-o fracțiune de secundă. N-am văzut niciodată așa ceva, iar cât sunt de speriată nici nu pot să vă spun. Dacă mă grăbeam un pic puteam să fiu la ușa dumneaei, iar ușa a fost scoasă cu tot, cu tot, vă dați seama cum aș fi fost lovită”, a povestit Victoria Sunica.

Ajutorul vecinilor

Imediat după producerea exploziei, care s-a auzit inclusiv din Piața 9 Mai, locatarii din bloc, pe lângă faptul că s-au panicat, au sărit în sprijinul bătrânei pentru a o ajuta. Octavian Mogoi a avut prezența de spirit și a oprit la timp gazele pentru a nu se mai produce și alte nenorociri. „Când am ajuns acolo erau uși zburate, geamuri zburate și era o căldură insuportabilă. Dumneaei se îndrepta spre ușă, nelovită, nezgâriată, doar speriată. Nu putea vorbi în acele momente, iar eu am căutat să opresc repede gazele, curentul și apa ca să nu apară și alte probleme”, a spus bărbatul.

Un alt vecin a povestit că a condus-o pe bătrână până la ambulanța chemată de urgență, iar când și-a revenit din șoc femeia în vârstă repeta obsesiv cum de i s-a putut întâmpla tocmai ei un așa necaz. Dusă la Unitatea de Primire Urgențe, pensionara nu a rămas prea mult timp internată aici pentru că medicii au luat decizia de a o transfera la Spitalul de Arși din capitală, bătrâna suferind arsuri de gradele unu și doi pe mâini, față și piept.

N-a mai aprins aragazul

Locatarii din bloc spun că explozia a fost generată de faptul că bătrâna a pornit aragazul, dar nu a mai aprins gazele, uitând cel mai probabil, după care a folosit un întrerupător electric pentru a aprinde un bec. Pompierii veniți la fața locului au confirmat și ei că o acumulare de gaze a produs explozia, cauza exactă nefiind știută. Cert este că în apartamentul făcut praf existau doar doi consumatori de gaz, respectiv un convector, care nu era în funcțiune, și un aragaz folosit zilnic.

Vestea producerii exploziei i-a speriat pe locatarii din bloc și i-a adus repede aici pe cei care plecaseră pe la țară sau la plimbare prin oraș, toți fiind interesați să vadă dacă locuințele lor au fost afectate. „Am venit panicat, evident, pentru că de abia ajunsesem la Lelești. Când auzii că se întâmplă chiar în blocul meu nu am mai stat pe gânduri. Ce să mai stai la discuții, vii și vezi. M-am uitat în apartament și aveam geamurile pline de perdele arse. Bine că e numai atât”, a spus unul dintre locatari.

Bătrâna care locuia singură acum are o fiică, aflată însă de câteva zile pe litoral, la muncă, la o terasă. Alte rude ale femeii au venit însă de la Baia de Fier pentru a vedea care este starea acesteia, dar și a apartamentului distrus de explozie.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: