Prins pentru a patra oară beat la volan

Un bărbat din Bâlta era vineri atât de beat, încât atunci când a oprit la semnalul poliţistului, era să dea cu maşina peste omul legii. A încercat apoi să fugă, dar a fost prins de poliţişti. Daniel Sacagiu, şoferul despre care vorbim, a mai avut de trei ori permisul suspendat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De această dată, aparatul etilotest a arătat o alcoolemie de 0,95. Interesant este că Sacagiu a fost prins beat la volan în fiecare toamnă din ultimii patru ani, după culesul viei.

După ce au împărţit pliante în cadrul acţiunii desfăşurate la nivel european, „Noaptea albă fără alcool la volan”, oamenii legii au trecut şi la testări cu aparatul etilotest. În cartierul Bârseşti a fost oprit în trafic un conducător auto pentru a-l testa dacă a consumat sau nu alcool. Mare le-a fost mirarea poliţiştilor când au văzut că şoferul de abia a oprit maşina lângă un poliţist, pe care a fost de punctul de a-l accidenta.

Ca şi când asta nu ar fi fost suficient, şoferul a refuzat să fie testat şi mai mult decât atât a încercat să fugă de oamenii legii. Poliţiştii cu greu l-au ţinut pe şofer. „Vreau să mă duc să-mi fac nevoile. Aşa că lăsaţi-mă în pace. Nu am băut decât un suc şi refuz să fiu testat cu etilotestul. Vreau doar probe de sânge. Sunt conştient de toate. Nu am absolut nimic. Nu am băut alcool. Pot să demonstrez din toate punctele de vedere că nu am băut”, a declarat Daniel Sacagiu.

Şofer cărat pe braţe de poliţişti

Deşi în autoturism era un miros puternic de alcool, iar şoferul a fost ţinut de poliţişti pentru că nu putea sta în picioare, în cele din urmă, după mai multe încercări, a reuşit să sufle în etilotest. Rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor oamenilor legii, 0.95 grame /litru alcool pur în aerul expirat.  Explicaţia nu a întârziat să apară. ”M-au oprit pentru un control de rutină. Rezultatul este greşit pentru că etilotestul este defect. Eu am băut decât un pahar de vin şi atât. Vă rog să mă lăsaţi în pace”, a spus supărat şoferul.

După ce i s-au recoltat probe biologice, şoferul s-a mai dezmeticit din beţie şi a recunoscut că a greşit. ”Am greşit sunt un prost. Îmi pare rău”, a recunoscut Sacagiu.

A băut cu pasagerul

Şoferul a fost condus la poliţie pentru declaraţii şi a fost însoţit de prietenul lui de pahar, cu care era în maşină şi care a desluşit în cele din urmă toată povestea. Dar, cu o condiţie: poliţiştii să-l ducă acasă, pentru că maşina a rămas în stradă, iar afară era destul de rece. „Am fost la el acasă. Şi am plecat ca să ajungem la Târgu-Jiu. Eu am văzut că a băut doar un pahar cu vin, că i-am dat eu de la mine. După aceea nu mai ştiu dacă a băut. Nu mi-a fost frică să mă urc cu el în maşină. Nu s-a întâmplat nimic, doar că ne-a oprit poliţia. Acum am văzut că maşina a mutat-o domnul poliţist pe marginea străzii şi vreau să-l rog să mă ducă şi pe mine acasă pentru că nu mai am cu ce şi e cam frig afară”, a declarat prietenul şoferului.

Două dosare penale pentru consum de alcool

După ce l-au verificat la sediul poliţiei, oamenii legii au avut o surpriză de proporţii. Nu este prima dată când Daniel Sacagiu se urcă la volan în stare de ebrietate. Interesant este faptul că numai toamna face acest lucru, semn că îi cam place vinul. ”Din baza noastră de date a reieşit faptul că în toamna anilor 2009 şi 2010, conducătorului auto i s-a reţinut permisul pentru alcool, în toamna anului 2011, i s-a întocmit un dosar penal pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, iar de această dată, de asemenea, se va întocmi dosar penal pentru că a prezentat o concentraţie de 0,95grame/litru alcool pur în aerul expirat”, a declarat inspectorul Florin Cziko.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: