Hoţi de fibră optică prinşi cu focuri de armă la Bolboşi

Poliţiştii din Mătăsari au trebuit să le arate hoţilor că pistoalele pe care le au în dotare nu sunt unele de jucărie şi că au muniţie reală pe ţeavă, doar aşa putând fi anihilată o grupare formată din 14 indivizi care în ultima vreme a făcut prăpăd pe la Bolboşi în privinţa reţelei de telefonie fixă. Hoţii au furat reţeaua de fibră pe porţiuni, lăsând telefoanele localnicilor fără ton, Romtelecom fiind nevoit să facă investiţii în zonă pentru a remedia „defecţiunile”.

Ulciorul a mers de mai multe ori la apă pentru indivizii prinşi acum, dar luni noaptea s-a spart. Deşi ştiau că în momentul în care întrerup semnalul telefonic prin tăierea fibrei apare o alertă în centrala firmei de telefonie care, automat, anunţă Poliţia, de data aceasta hoţii au avut neşansa ca un echipaj să fie foarte aproape de ei. Oamenii legii le-au dat repede de urmă la patru indivizi care tocmai tăiaseră cablul într-unul dintre sate, iar când le-au cerut să se oprească, hoţii au rupt-o la fugă. Doi dintre ei au apucat să alerge mai mult, scăpând, dar ceilalţi doi nu au fost la fel de iuţi de picioare, mai ales după ce unul dintre agenţi a scos pistolul din dotare şi i-a somat să se oprească, după care a tras două focuri de armă în plan vertical.

Prinderea celor doi suspecţi i-a ajutat pe anchetatori să dea şi de urma celorlalţi doi fugari, în sprijinul poliţiştilor de la Mătăsari venind mascaţii de la Târgu Jiu. În zorii zilei toţi cei patru erau după gratii, iar în orele următoare le-au picat în plasă poliţiştilor şi alţi opt indivizi, încă doi fiind căutaţi pentru că fugiseră de acasă şi se sustrăgeau anchetei. În total, reţeaua are nu mai puţin de 14 membri, aceştia făcând prejudicii uriaşe firmei de telefonie mobilă.

Sătenii au vrut să-i linşeze

Ieri pe zi, după ce au strâns toată „gaşca”, poliţiştii i-au urcat pe suspecţi în dube şi i-au dus pe teren pentru a face reconstituirea faptelor. Prin unele sate tinerii au trecut ca neobservaţi, poliţiştii fiind felicitaţi de oameni pentru că au reuşit să rezolve cazul. În alte locuri însă oamenii au fost mai revoltaţi şi nu puţin a lipsit ca, pe lângă înjurături, hoţii să nu primească şi palme sau pumni. O femeie a fost oprită la timp de mascaţi pentru a nu lovi un grup de tineri aduşi la reconstituire, ea fiind foarte revoltată că zile în şir nu a putut să folosească telefonul fix, reţelele mobile neavând semnal în zonă. „Fir-ar ei ai dracului, că le arăt eu să mai taie cablurile altă dată. Ai cui sunt domnule, să le văd eu feţele ca să-i ştiu când or scăpa”, spunea femeia în faţa mascaţilor care îi protejau pe suspecţi de furia acesteia.

Toţi cei 12, mai mulţi decât o echipă de fotbal, au fost duşi la Poliţia Mătăsari şi audiaţi până aseară târziu, după care au fost prezentaţi la Parchetul Motru. Judecătoria Motru le-a dat la toţi mandate de arestare preventivă.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: