Prinşi la braconaj pe Jiu! Vezi ce au păţit!

Un echipaj de jandarmi, condus de un lucrător din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de braconaj piscicol în zona bazinelor piscicole naturale situate pe raza oraşului Turceni, judeţul Gorj, au depistat pe numiţii C.G. de 28 ani, domiciliat în localitatea Rovinari, P.D. de 40 ani, domiciliat în localitatea Bîlteni şi pe L.C. de 24 ani, tot cu domiciliul în localitatea Bîlteni.

Aceşti au fost depistaţi în timp ce pescuiau pe râul Jiu, folosind o barcă pneumatică confecţionată din cauciuc cu ajutorul căreia instalaseră pe râul Jiu, două plase monofilament (setci) cu lungimea totală de 160 metri liniari.

Persoanelor în cauză li s-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: deţinere fără documente legale a peştelui obţinut din pescuit şi utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament, fapte prevăzute şi pedepsite de prevederile O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

A fost ridicată cantitatea de 28 kg. de peşte din speciile caras şi somn, care a fost declarată la Administraţia Finanţelor Publice Gorj, şi a fost predată unei societăţi comerciale specializate, pe bază de proces-verbal şi borderou de predare-primire, în vederea valorificării.

Uneltele de pescuit au fost ridicate, identificate şi măsurate de către inspectorul piscicol din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, în vederea continuării cercetărilor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: