Priorităţile primarului din Turburea pentru anul 2015

Autorităţile locale din Turburea şi-au întocmit lista cu proiectele importante din acest an. Printre priorităţi se numără lucrările de canalizare şi asfaltare. De asemenea, primarul Ion Bârcă intenţionează ca în acest an să amenajeze o sală de sport şi un cămin cultural modern, proiecte aprobate deja de către Compania Naţională de Investiţii. Pietruiri de drumuri şi reabilitări de şcoli vor fi prinse şi în programul de investiţii din bugetul local. Primarul Bârcă spune că anul 2014 a fost unul foarte bun din punct de vedere al lucrărilor de investiţii realizate pe raza comunei. Acesta a precizat că s-a reuşit încasarea a circa 78% din taxele şi impozitele locale.

Introducerea reţelei de canalizare şi extinderea celei de gaze naturale reprezintă cele mai importante proiecte pe care primarul Bârcă vrea să le realizeze în comuna Turburea în acest an. „Cele mai importante investiţii ale noastre pentru 2015 sunt: canalizarea şi gazele naturale. În perioada imediat următoare vom începe săpăturile pentru canalizare. Termenul de execuţie este de trei ani, după aceea existând posibilitatea să extindem reţeaua care în prima fază va deservi jumătate din comună. Potrivit contractului încheiat între Primăria Turburea şi Ministerul Dezvoltării, finanţarea pentru execuţia reţelei de canalizare este de 8,1 milioane de lei. Reţeaua de canalizare va avea 16 kilometri şi va trece prin satele Turburea, Şipot şi Spahii de Sus. Sperăm să reuşim să extindem şi reţeaua de gaze naturale. În momentul de faţă suntem în proces cu cei de la Distrigaz pentru că refuză încheierea actului adiţional”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Şi în acest an drumurile se vor afla în atenţia autorităţilor locale. „Avem un nou contract de asfaltare. Este vorba despre un drum secundar paralel cu DJ 661, este drumul comunal care face legătura între Turburea şi Spahii. Dacă vom reuşi să realizăm şi această investiţie, aproximativ 80% din drumurile comunale ar fi rezolvate în ceea ce priveşte asfaltarea. Pe lângă asfaltări din fonduri guvernamentale vom mai face şi pietruiri din bugetul local”, a precizat Ion Bârcă.

CONSTRUCŢII

Autorităţile din Turburea vor ca în acest an să ridice noi construcţii pe raza comunei. Este vorba despre un cămin cultural şi o sală de sport. „Prin Compania Naţională de Investiţii avem aprobate o sală de sport şi un cămin cultural. Vreau ca sala de sport să o amenajăm în satul Poiana, iar căminul cultural în centrul comunei Turburea. Împreună cu consilierii am fost hotărât să construim un nou cămin cultural pentru că cel actual este vechi de aproximativ 70-80 de ani şi costă foarte mult reabilitarea lui”, a declarat Ion Bârcă.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: