Pro TV cere bani de la guvern pentru Las Fierbinţi

Nouă proiecte au cerut finanţare prin schema de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice lansată de Guvern. Printre acestea se regăseşte şi celebrul serial „Las Fierbinţi”. Pro TV vrea să finanţeze următoarele două ediţii cu bani de la stat.

Pro TV a solicitat Guvernului 379.577 lei pentru finanţarea „Las Fierbinţi Crăciun 2018”, precum şi 4,75 milioane de lei pentru finanţarea întregului sezon de toamnă din 2019 al emisiunii.

Televiziunea Pro TV a solicitat bani şi pentru finanţarea producţiei „Rechinii (Sharks)”, respectiv 3,51 milioane de lei.

Cea mai mare sumă a fost cerută de Frame Film SRL, de 17,4 milioane de lei, pentru producţia „Războiul lui David Berman”. David Berman a fost un veteran al Războiului de Independenţă. Iosif Berman, fiul său, a fost fotograf al Curţii Regale.

Tot firma Frame Film SRL a solicitat bani şi pentru alte două producţii, respectiv 12,3 milioane de lei pentru producţia „Florence” şi 1,08 milioane de lei pentru producţia „Sfântul Gheorghe”.

O altă solicitare a fost făcută de compania Castel Film SRL, de aproape 4,7 milioane de lei, pentru producţia „Dragonheart 4”. Doorman Movie RO SRL a solicitat aproape 4,3 milioane de lei pentru producţia „Doorman”, în timp ce Gunfighter Movie SRL a solicitat 1,03 milioane de lei pentru producţia „Gunfighter”.

Toate cele nouă solicitări se află în acest moment în analiză, transmite Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: