Probleme de memorie pentru un polițist audiat ca martor

Zi dificilă marţi pentru un agent al Poliției Rutiere Gorj, Marius Constantin Cărăvan fiind audiat la instanță ca martor într-un proces în care un individ e acuzat că i-a ultragiat pe doi colegi de-ai săi. Agentul a răspuns cel mai adesea la întrebări cu „nu știu” sau „nu îmi mai amintesc”. Omul legii a explicat că nu reține toate detaliile de la serviciu și, ca urmare, răspunde doar la întrebările la care are ceva de spus.
Dosarul de ultraj a fost deschis în toamna anului trecut după ce Viorel Lucian Falcoe, fost Cărigoiu, zis și Șfalț, a lovit două mașini parcate chiar în fața sediul Poliției Rutiere, acolo fiind și sediul Poliției Municipale Târgu Jiu. Incidentul s-a produs pe 27 noiembrie, la circa două săptămâni după atentatele din Franța. Era în jurul orei 6.00 dimineața când Șfalț a luat în plin mașinile parcate pe partea dreaptă a străzii, polițiștii aflați la lucru la acel moment sărind ca arși când au auzit zgomotul produs de impactul dintre autoturisme. Când au ajuns în stradă agenții au constatat că șoferului de la volan i se legau greu vorbele și lăsa impresia că este băut, motiv pentru care i-au cerut să sufle în fiolă. Bărbatul a refuzat, iar agenții au insistat și au cerut chiar să îl ducă la spital.
Dumitru Marinel Hortopan și Nicolae Grigorescu au format echipajul care i-a cerut lui Șfalț să îi urmeze, agenții cunoscându-l pe șofer, lucru pe care și l-a amintit ieri inclusiv Cărăvan. Conducătorul auto le-a spus însă agenților că nu e treaba lor să ancheteze o tamponare, legislația permițându-i să se înțeleagă cu partea vătămată, respectiv cu proprietarul celor două autoturisme. Șfalț a refuzat să sufle în aparatul etilotest, toți martorii din dosar, inclusiv agentul audiat marţi, ținând minte că acesta le-a spus polițiștilor să își bage aparatul respectiv „în fund” că el nu suflă în nimic, amănuntul devenind deja iritant pentru judecătorul de caz care a auzit lucrul acesta de la toți cei audiați.
La vremea respectivă incidentul nu a fost mediatizat și, ca urmare, nici opinia publică nu a fost informată de autoritățile judiciare despre cele întâmplate. Agentul Cărăvan a fost întrebat marţi dacă își dă seama că riscă să fie acuzat de mărturie mincinoasă din cauza contradicțiilor respective, el precizând că spune doar ce își amintește despre cele petrecute cu câteva luni în urmă.

Vizualizări: 817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: