Tăriceanu la DNA. Ponta face lista cu duşmanii lui Iohannis!

Deputatul de Târgu Jiu Victor Ponta s-a poziționat marţi încă odată de partea celor care nu iubesc prea mult, chiar deloc, activitatea procurorilor anticorupție, el reacționând în stilul propriu după ce DNA a anunțat că și Călin Popescu Tăriceanu are probleme penale. Anchetatorii îl acuză pe președintele Senatului, adică pe omul numărul 2 în statul român, de faptul că a mințit în dosarul în care a fost audiat în primăvară ca martor și în care e vorba de un prejudiciu de 145 de milioane de euro, realizat prin retrocedări ilegale.

Ponta crede însă că lui Tăriceanu i se trage de la faptul că e în categoria celor care nu sunt agreați de actualul președinte Klaus Iohannis și, ca urmare, și actualele probleme penale ale liderului ALDE, prezent zilele trecute și la Gorj în campanie electorală.

„Deci lista celor de care Dl. Iohannis a vrut să scape cât mai repede ca să nu mai conteze propria sa incompetență: Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Crin Antonescu și acum Călin Popescu Tăriceanu din politica; Tiberiu Nițu, Alina Bica, Horia Georgescu - din instituții (George Maior a avut abilitatea să plece la timp)! Sau poate și Dan Condrea?! Pe cine mai are Dl. Iohannis pe listă ca să știm cine se pregătește de audieri? PS - și sigur că acum așteptăm să iasă Dl. Iohannis să ceară demisia lui Tăriceanu. Dacă fura niște case cu acte false putea să rămână în funcție, așa nici vorbă!

Update - Iohannis e prea obosit de munca si nu a iesit el personal sa-i ceara demisia/ au sărit în locul lui cei doi maidanezi Stan si Bran (Gorghiu și Blaga pe numele din buletin)/ brrr, ce mai chelălaie la Tăriceanu, mai să rupă lanțul”, a scris Ponta pe contul său de Facebook.

Reacția vine în contextul în care toți cei enumerați de el și prezentați ca „dușmani” ai președintelui au probleme în justiție. Ponta are propriul său dosar penal, e martor în alte câteva, inclusiv în cel al cumnatului său acuzat de un prejudiciu uriaș produs în Prahova, Dragnea are deja o condamnare cu suspendare, Oprea e deja faimos pentru cele câteva anchete în care e implicat de când nu mai e ministru, iar acum a venit rândul lui Tăriceanu, care i-ar fi mințit pe procurori la audieri. DNA a prezentat ieri motivele pentru care șeful Senatului este urmărit penal. El a făcut declarațiile neadevărate în dosarul în care afaceristul de origine gorjeană, Remus Truică, a fost trimis în judecată alături de Paul al României și de alți inculpați, inclusiv cetățeni israelieni, unul dintre aceștia fiindu-i consilier lui Tăriceanu când acesta conducea Guvernul.

Suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. A mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă)”, a comunicat Direcția Națională Anticorupție.

Vizualizări: 784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: