Probleme în cuplu care pot duce la despărțire

Niciun cuplu nu este complet protejat, indiferent cât de mare este iubirea. Iar motivele de despărțire pot fi diverse. Ca să nu ajungeți la despărțire e important să descoperiți punctele nevralgice în cuplu și cum le puteți adresa în mod corect.

Și cum mai bine preîntâmpini decât să repari, ori să ajungi în punctul în care nu mai este chiar nimic de făcut, iată câteva zone fierbinți, cu potențial conflictual pe care să le abordați matur și înțelept.

Copiii, ai tăi, ai lui sau ai voștri. Este foarte important să vă puneți de acord asupra stilului de parentaj, să aveți o linie comună legată de educația și creșterea micuților. Nu vă contraziceți în fața lor, nu intrați în luptă de putere în fața lor și nu vă subminați reciproc autoritatea. Puteți aborda și construi reperele de parenting chiar înainte de a veni pe lume copiii. Vă veți scuti de multe dureri de cap ulterior.

Minciuna şi lipsa de onestitate dinamitează încrederea, care constituie un fundament foarte puternic pentru orice relație. Pune-ţi întrebări şi caută răspunsuri. De ce minți? Care sunt temele în legătură cu care spui frecvent minciuni? Simți că partenerul nu este o persoană de încredere?

Infidelitatea poate căpăta mai multe nuanțe. Infidelitate emoțională, în care nu s-a ajuns la actul fizic, infidelitate sexuală – iar aici variază, de la sărut până la sex, infidelitate financiară când unul dintre parteneri ascunde bani, nu spune cât câștigă, cheltuie pe ascuns etc.

Sunt cupluri care își pot reconstrui relația, și trec peste infidelitate, altele care nu se despart, dar infidelitatea este un bolovan de care se lovesc de fiecare dată, ori cupluri în care ruptura este instant pusă în act. Comunicarea, transparența, deschiderea către celălalt și înțelegerea nevoilor lui emoționale, grija față de partener și relație, lucrul puternic cu sine pot ajuta la evitarea ajungerii într-o astfel de situație.

Implicarea familiei, a ta sau a lui. Părinți, socrii, mătuși, bunici etc pot avea tendința de a fi mult prea intruzivi. Să își dorească să conducă ei noul cuplu, care să conviețuiască după regulile lor. Situația poate deveni cu atât mai tensionată dacă locuiți împreună cu părinții tăi sau ai lui, ori dacă aceștia aplică manipularea și șantajul emoțional.

Gelozia este firească la începutul relației când poate nu există acea bază solidă a încrederii. Și din când în când își mai poate face apariția chiar dacă sunteți un cuplu cu vechime. Problema e când gelozia erodează semnificativ relația, apar comportamente de control, intruziune a intimității precum verificarea permanentă a telefonului, conturilor de social media etc., conflicte explozive fără un motiv real.

Vizualizări: 951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: