Procesul cu Ilie Iordache s-a amânat din nou

Ilie Iordache şi impresarul său , Florin Manea, au fost ieri prezenţi ieri la Târgu Jiu, la Tribunalul Gorj, pentru a doua înfăţişare în cazul procesului pe care clubul Pandurii Târgu Jiu l-a intentat jucătorului. La prima convocare transmisă pe adresa acestora, jucătorul şi impresarul nu s-au prezentat , ieri fiind absenţi cei de la Pandurii pentru că preşedintele Marin Condescu se află încă la Bucureşti unde a luat parte la Adunarea Generală a FRF şi la manifestările prilejuite de cei 100 de ani împliniţi de forul fotbalistic român. 
Impresarul lui Ilie Iordache, Florin Manea, este cel care l-a influenţat pe Iordache pas cu pas în demersurile făcute împotriva clubului Pandurii. Acesta s-a arătat ieri nemulţumit de neprezentarea celor de la Pandurii din acest motiv procesul amânându-se din nou pentru două săptămâni. „Am fost la Târgu Jiu azi pentru a vedea dosarul respectiv şi cei de la Pandurii nici nu au venit la proces. Cred că vor doar să ne plimbe pe acolo pentru că ei au deschis proces pentru un conflict de muncă iar Iordache nu avea contract de muncă cu Pandurii ci convenţie civilă.” Manea consideră că gorjenii încearcă doar să tragă de timp, acuzând conducerea clubului că a intervenit în Grecia pentru ca acesta să nu poată semna cu AEK Atena: „Se încearcă nişte tergiversări şi am citit în presă că jucătorul e dat în urmărie penală şi mai mult, în ziarele din Grecia, unde încercam să avem o negociere cu acei oameni a apărut o declaraţie a domnului Condescu care spunea că nu poate să se transfere Ilie la greci pentru că va fi târât prin tribunale şi se va judeca doi sau trei ani. Au apelat la nişte tactici din astea care nu fac bine nici imaginii fotbalului din România.” 
 
Iordache nu se poate transfera

Preşedintele Condescu a explicat situaţia concretă din acest caz, insistând asupra faptului că jucătorul este acuzat de fals şi uz de fals. „Iordache nu se poate transfera pentru că am mai spus şi până acum, decizia CAF de a-l declara jucător liber de contract a fost una abuzivă bazată doar pe acte false şi pe declaraţii ale jucătorului care a fpcut uz de fals în acest caz. E clar că pentru aceste lucruri el trebuie să răspundă şi noi nu puteam fi de acord cu astfel de situaţii.” Oficialul clubuli gorjean nu-şi explică atitudinea lui Iordache decît prin faptul că este prost sfătuit de impresar şi a precizat că Ilie Iordache nu va maiputea juca până la soluţionarea litigiului: „Eu pot să spun doar că Iordache este prost sfătuit pentru că nu poate juca şi nici nu o va face până nu se soluţionează în instanţele civile situaţia sa iar el nu avea nici un motiv să facă faţăde clubul Pandurii o astfel de acţiune. Pentru că se va constata că decizia CAF a fost una abuzivă şi forţată de către cel care îl consiliază dar din toate acestea numai el are de pierdut. ” Pandurii n-au dorit să atace decizia CAF pe plan sportiv pentru că făcuseră dovada că nu au nimic de plată către Iordache, adresându-se instanţelor civile pentru că era vorba de un conflict de muncă: „Pe plan sportiv noi mai puteam merge mai departe, pentru că noi nu ne-am adresat de fapt nici unei comisii ci jucătorul a făcut-o. Numai că noi am făcut dovada acolo că nu avem absolut nimic de plătit către Ilie Iordache. Dar am decis să nu mergem la TAS şi ne-am adresat instanţelor civile fiind un conflict de muncă. În conformitate cu legea sportului jucătorii profesionişti pot încheia cu cluburile contracte de muncă sau convenţii civile.”

Dinamo cere 50 % din drepturile asupra lui Iordache 

Cazul Iordache a devenit greu de rezolvat pe alte căi după ce jucătorul a fost ilegal declarat liber de contract. Marin Condescu a explicat că nici dacă s-ar fi ajuns la un acord cu jucătorul acesta nu se mai putea transfera, el fiind deţinut în coproprietate cu clubul Dinamo: „Chiar dacă am fi ajuns noi la un acord cu jucătorul, n-aş fi putut să fac asta. Eu aş vrea în orice moment să-l las liber dar nu pot pentru că se îndreaptă Dinamo împotriva noastră acum pentru că e în coproprietate câte 50% la fiecare club. În condiţiile în care el ar pleca din vina noastră, Dinamo ar încerca să recupereze 50 % din dreptul de proprietate asupra jucătorului, de la noi. Ori acest lucru nu este posibil.” Preşedintele a explicat că deciziile celor două comisii care au judecat acest caz au fost diametral opuse: „De fapt Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor a constatat clar că jucătorul nici nu făcuse cele 60 de zile de când spune el că ar fi avut de primit bani, nici nu aveam să-i dăm bani iar CAF a întors la 180 de grade şi n-au ţinut cont de documente precizând că jucătorul ar fi primit acei bani dar ei i-au distribuit altfel. Un singur exemplu este suma de 3807 euro ar fi primit Iordache primă pentru egalul de la Iaşi la care Iordache nici nu a fost prezent în lot. Asta pe lângă faptul că nu există la noi prime de 3807 euro. Primele sunt de 500, 1000 sau 1500 şi nu e în lei să spună că e diferenţa de curs valutar.” Iordache şi impresarul lui s-au folosit de falsuri la CAF ştiind că nu mai e nici o cale de atac, Condescu catalogând drept aberante deciziile comisiei: „Ei au făcut acolo abuzuri la CAF fiind ultima instanţă şi ştiind că nu ai unde să îi mai ataci. Eu am mai spus că DNA-ul ar trebui şi la aceste comisii să se autosesizeze în cazul acestor aberaţii care se întâmplă în fotbal. Eu pot demonstra cu acte ceea ce susţin. Noi, în conformitate cu regulamentele, fiind un conflict de muncă între jucător şi club, ne-am adresat instanţelor civile şi vor decide judecătorii care ar trebui să fie sancţiunea pentru această comisie care este CAF.”
Procesul în cazul Iordache va continua pe data de 28 iunie când sunt aşteptate la Târgu Jiu ambele părţi. 

Iordache: „Nu sunt acuzat de fals și uz de fals”


Fostul jucător al celor de la Pandurii, Ilie Iordache, s-a prezentat ieri la Târgu Jiu pentru proces dar a constatat că lipsesc reprezentanţii clubului Panbdurii: „Am fost la acest proces la Târgu Jiu conform convocării care am primit-o dar Pandurii nu s-au prezentat la acest termen. S-a cerut amânare și procesul are un nou termen pe 28 mai.” Iordache susţine că nu e acuzat de fals şi uz de fals şi că procesul nu ar trebui să se judece la litigii de muncă: „Nu sunt acuzat de fals și uz de fals. Pandurii se judecă acum atacând decizia federației și a plasat dosarul la Litigii de muncă, dar eu cred că nu ar trebui să se judece aici, eu având doar o convenție civilă cu Pandurii, nu un contract de muncă.”



Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: