Procesul lui Călinoiu cu ANI a ajuns la instanța supremă

Dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a contestat decizia judecătorească prin care a fost găsit incompatibil a fost înregistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție, deocamdată nefiind stabilit și un termen la care să înceapă judecata. Dosarul a fost înregistrat la instanța supremă chiar pe 1 Martie, în condițiile în care recursul a fost depus de Călinoiu la Curtea de Apel Alba pe 23 februarie. Pentru moment, instanța supremă menționează că dosarul se află în procedură de filtru, primul termen de judecată urmând să fie alocat ulterior.

În cele mai multe cazuri, alocarea termenului de judecată durează luni bune, judecarea dosarului ce îl vizează pe fostul președinte putând să se facă, cel mai probabil, la toamnă. Călinoiu a pierdut pe 22 iunie 2016 procesul cu ANI, după ce a solicitat strămutarea dosarului la Alba, judecata făcându-se până în martie 2016 la Curtea de Apel Craiova. „Respinge ca tardivă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Călinoiu Ion în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Respinge în fond cererea de intervenţie accesorie în sprijinul reclamantului formulată de intervenientul Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj”, au decis în vara anului trecut judecătorii de la Alba Iulia.

Călinoiu a fost acuzat de inspectorii de integritate că în perioada în care a fost președinte al Consiliului Județean Gorj a ocupat funcții incompatibile cu poziția respectivă, el implicându-se în derularea a două proiecte școlare, fiind remunerat cu circa 600 și, respectiv, 800 de lei pentru munca sa. Activitatea respectivă i-a adus fostului președinte și un dosar penal, el nemenționând în declarațiile de avere sumele încasate din activitatea considerată incompatibilă, primind anul trecut la Judecătoria Târgu Jiu o condamnare cu suspendare. Călinoiu a contestat și sentința respectivă și primăvara aceasta se judecă la Curtea de Apel Craiova în speranța că îi va convinge pe magistrați de nevinovăția sa.

Problemele pe care le-a avut în instanțe l-au făcut pe fostul președinte să nu mai fie susținut de PSD pentru o candidatură în alegerile parlamentare. Călinoiu a devenit însă din vara anului trecut consilier personal al actualului președinte al Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Vizualizări: 557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: