Ponta zice că nu l-a turnat pe Tăriceanu la DNA

Fostul premier Victor Ponta a dezmințit marți categoric faptul că declarația pe care a dat-o în fața procurorilor DNA cu privire la Călin Popescu Tăriceanu ar fi ajutat la punerea sub acuzare a șefului Senatului. Dacă în urmă cu un deceniu, deputatul de Gorj îl boteza pe premierul de la acea vreme „Răzgândeanu”, ulterior cei doi au devenit parteneri politici, Ponta susținând acum că nu avea informații relevante pe care să le ofere procurorilor astfel încât vorbele sale să îl incrimineze pe Tăriceanu.

Parlamentarul a constatat totuși că relatările din presă erau pe o cu totul altă direcție, de aici și nevoia sa de a explica pe Facebook de ce nu a putut să le fie de folos procurorilor în această anchetă. „Acum dosarul se află în faza publică de judecată/deci pot să explic pe înțelesul tuturor: Am fost citat la DNA Brașov ca martor; spre surprinderea mea nu mă aștepta nimeni de la presă și nici nu s-a dat ulterior pe surse ce am declarat acolo (mare ciudățenie după ce te-ai obișnuit cu DNA Ploiești TV - unde eu aflu de la jurnaliști când și de ce voi fi chemat înainte să mă cheme cineva oficial)! Mi s-a propus legal să fiu martor cu identitate protejată ceea ce am refuzat deoarece nici nu era cazul și nici nu sunt genul de delator atât de proslăvit și iubit de noul nostru «Stat de Drept»! Am răspuns corect la întrebările care priveau acuzele aduse D-lui Tăriceanu ( și care se află în dosarul oficial de inculpare):

- Dacă știu ceva de retrocedarea unei ferme în Băneasa și teren la Snagov

- NU habar nu am

- Dacă știu de niște cetățeni israelieni care se ocupau cu retrocedări

- NU

- Dacă știu unde se făceau actele de vânzare ale acestor terenuri – NU

- Dacă dl. Tăriceanu mi-a făcut cunoștință cu Tal Silbertein - NU ( îl cunosc din 2004 din campania lui Adrian Năstase)

- Dacă am vorbit cu Remus Truică după ce am devenit Prim Ministru - NU ( mă știu fff bine cu Remus Truică din 2003, nu cunosc ceva ilegal făcut de acesta, dar l-am evitat din motive de protecție la sugestia unei persoane apropiate mie din SRI)”, a scris Ponta într-o postare pe Facebook.

Parlamentarul de Gorj, cunoscut pentru opiniile pe care și le exprimă pe teme ce vizează Justiția, e însă acum de părere că relatările despre el sunt o presiune pusă pe Justiție. Ponta califică presiunea respectivă chiar una „inacceptabilă”, ca și cum ar exista și o presiune „acceptabilă” la adresa magistraților. „Asta a fost tot - în termen juridici am fost un martor total inutil: nu cunosc nimic relevant pentru cauză! Am crezut că nici nu voi mai apărea în acest dosar - neavând vreo interdicție de la procuror în acest sens în aceeași zi le-am spus domnilor Dragnea și Tăriceanu despre audiere (eram extrem de uluit de propunerea de a fi martor cu identitate protejată)! Sigur că aceste lucruri le voi susține și în fața judecătorilor - nu doream să prezint nimic public până la acel moment dar față de apariția și manipularea din presa securistă a acestui caz consider că se pune o presiune inacceptabilă pe actul de justiție! Sper ca CSM și Departamentul de Stat să se sesizeze în acest caz; măcar pentru faptul că sunt implicați doi oameni care timp de aproape 8 ani au ocupat funcția de Prim Ministru al unei țări membre NATO și UE!”, mai susține Ponta.

Vizualizări: 346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: