Procesul şpăgilor lui Șova continuă la Înalta Curte

În paralel cu dosarul „Turceni – Rovinari” în care este judecat alături de foștii șefi ai acestor unități energetice din Gorj și împreună cu Victor Ponta, fostul ministru al transporturilor, Dan Șova, e nevoit să se prezinte în fața instanțelor de judecată și în procesul în care e acuzat că a luat ilegal bani de la CET Govora.

În dosarul respectiv, procurorii DNA îl acuză că primea lunar 5000 de euro dintr-un contract de 10.000 de euro pe care îl intermediase la termocentrala vâlceană pentru consultanță judiciară. Marți a fost un nou termen în procesul respectiv, unul dintre martorii audiați de judecători declarând că, la un moment dat, șefii i-au cerut dosarele mai grele pe care juriștii termocentralei le aveau în lucru pentru a fi date unor case de avocatură, adică celor care erau prietene cu Șova. Mutarea dosarelor s-a făcut în baza unor decizii ale Adunării Generale a Acționarilor, aceasta fiind acoperirea legală pentru încheierea contractelor cu iz penal.

„În 2015, când eram director general, s-a luat hotărârea în AGA în care au fost aprobate toate contractele de asistenţă juridică încheiate cu toate casele de avocatură. Cred că era şi casa de avocatură Voinescu. (...) Cu privire la al doilea contract, cel din 2013, am urmărit derularea acestuia. Am verificat că s-au prestat serviciile şi că s-au efectuat plăţile. În opinia mea, cele două contracte ale CET Govora cu casa de avocatură Săvescu, Voinescu şi Asociaţii au respectat procedura. Am primit explicaţii din partea condicerii CET Govora, în sensul că OUG 26 (cu privire la reducerea cheltuielilor pentru achiziţiile publice) nu s-ar fi aplicat pentru achiziţia serviciilor avocaţiale. Nu îmi permiteam să îmi verific şeful cu privire la legalitate. Am apreciat că totul este legal şi oportun, deoarece existau aprobări în AGA", a declarat martorul audiat, următorul termen în procesul lui Șova fiind stabilit pentru jumătatea lunii viitoare.

Până atunci, chiar de Dragobete, Șova va trebui să se prezinte din nou la instanța supremă, dar de această dată în procesul în care îi are colegi de dosar pe Victor Ponta, Laurențiu Ciurel, Dumitru Cristea și Octavian Graure.

Vizualizări: 728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: