Procurorul „Bă, ești prost?” și deputata „Bă, ești nebun?”

România este clar țara lui „Bă, ești prost?” și „Bă, ești nebun?”. Sunt singurele reacții posibile la faptul că unul ca Portocală este procuror, iar una ca Andreea Cosma deputat.

Bă, ești prost? Cum să fie unul ca Mircea Negulescu procuror? Cum să conteste suspendarea din magistratură, deși este clar că s-a combinat cu o domniță politician pe care o ancheta, fiica baronului de Prahova, și el cu dosar penal? Mircea Negulescu, zis Portocală, a plâns cu lacrimi de crocodil luni la Înalta Curte, încercând să anuleze decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost suspendat din funcția de procuror. A folosit argumente de genul: a trebuit să-mi iau familia să fug de acasă, am lăsat două pisici în grija altcuiva, ziariștii mă amenință. A spus și cum îl amenință ziariștii, cică îi zic: hai să ne întâlnim, să vorbim.

Bă, ești nebun? Cum să fie una ca Andreea Cosma deputat? O tânără cu botox și preocupată să pozeze sexy, care s-a încurcat cu procurorul sperând ca astfel ea, tatăl și fratele ei să scape de dosarele instrumentate de Negulescu. Ăștia de la PSD nu au chiar niciun criteriu de bun simț când fac listele?

Marea problemă a țării ăsteia este că instituțiile statului sunt pline de astfel de oameni. Mircea Negulescu nu putea ajunge procuror într-o țară normală, cu o facultate privată de drept făcută la o universitate de care nu am mai auzit până acum, Universitatea Română de Științe și Arte „Gheorghe Cristea”. Cu o așa facultate a fost încadrat direct procuror! Andreea Cosma nu putea ajunge deputat într-o țară în care electoratul își respectă votul. Nu doar pentru că nu pare să aibă prea multă minte, dar femeia a candidat doar pentru imunitate. Cum să pui ștampila pe așa ceva?

Cât o să mai votăm astfel de oameni? Cât o să-i mai tolerăm în funcțiile din care ne tratează în bătaie de joc? Chiar suntem proști? Chiar suntem nebuni?

Vizualizări: 1,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: