Pandurii, generația ratată

Juniorii de la Pandurii au decis să nu mai participe la meciuri. De mai bine de un an trăiesc cu minciuni. Cândva, și nu sunt mulți ani de atunci, aveau printre cele mai bune condiții de antrenament din țară. Acum a dispărut tot.

Clubul Pandurii este în insolvență, iar pe 10 octombrie va fi judecată o cerere de faliment. Teoretic, asta nu ar trebui să afecteze echipele de juniori, pentru care Consiliul Județean Gorj a alocat 500.000 de lei. Din motive neclare, banii stau în contul Consiliului Județean. Președintele Cosmin Popescu spune că lichidatorul de la Pandurii i-a recomandat să nu vireze banii decât în baza unor documente justificative și doar atunci când va fi nevoie.

Când va fi nevoie? Oare când va fi asta? Juniorii de la Pandurii nu au unde se antrena, pentru că terenul din Târgu Jiu pe care se pregăteau în trecut nu mai poate fi folosit. Clubul nu a închiriat pentru ei un alt teren în Târgu Jiu, așa că băieții au mers pe cheltuiala părinților să se antreneze la Stănești. Copiii nu mai primesc nici masă după antrenament, cum era odată. Ce zicem noi de masă, câtă vreme nu mai au nici măcar mingi să se antreneze.

Tinerii sportivi s-au revoltat și și-au spus păsurile pe Facebook. În plus, au anunțat că nu se mai prezintă la meciuri. Cu o săptămână în urmă, și antrenorii lor s-au plâns că nu și-au luat salariile de câteva luni. Și să nu credeți că au salarii uriașe.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a avut în programul electoral susținerea echipelor de copii și juniori. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, spune că are banii în cont. Administratorul special de la Pandurii susține că a cerut bani, dar nu a primit. Cartoful fierbinte este aruncat de la unul la altul, timp în care generații de copii se pierd.

Vizualizări: 2,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: