Procurorul general, în lacrimi după anunţul lui Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanșat revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional. „Nu se mai poate susţine exercitarea de către domnia sa a funcţiei de procuror general. A deturnat activitatea Ministerul Public de la rolul său constituţional”, a susţinut ministrul Justiţiei.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri seară, că raportul de evaluare a activităţii sale este modul prin care Executivul, prin ministrul justiţiei, înţelege să respecte independenţa Ministerului Public. Procurorul general, Augustin Lazăr, şi-a încheiat declaraţia de presă de miercuri seară cu lacrimi în ochi şi vocea tremurândă, spunând că este emoţionat. „Vă rog să-mi scuzaţi starea emoţională, dar nu mi-e indiferent la ceea ce vă spun eu în acest moment şi mă simt într-un moment special nu numai al carierei mele, ci într-un moment special al României”, a spus procurorul general Augustin Lazăr, cu lacrimi în ochi, la finalul declaraţiei de presă susţinute miercuri seară.

Ministrul Justiţiei a enumerat 20 de motive pentru revocare, inclusiv „semnarea protocoalelor secrete şi ascunderea adevărului despre încheierea acestor protocoale”. (A.A.)

Vizualizări: 988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: