Sechestru prea mare pentru inculpaţii din dosarul „Masa Caldă”

Foştii directori din zona Motru, trimişi în judecată pentru decontarea ilegală a câtorva sute de mii de porţii de mâncare care le erau destinate minerilor, au contestat la instanţă măsura sechestrului asigurător impusă de procurori.

Cei în cauză au fost trimişi o dată în judecată, procesul părea că începe pe la Craiova, dar judecătorii din Bănie le-au cerut procurorilor gorjeni să refacă rechizitoriul şi dosarul a ajuns din nou la Târgu Jiu, fiind în faza de anchetă. La Tribunal au venit însă miercuri inculpaţii care vor să scape de sechestrul asigurător, pe lângă directori din minerit cercetările vizând şi administratori de firme care spun că nu pot să achite salariile din cauza măsurii respective.

Cei care au contestat măsura au susţinut, prin avocaţii lor, că sunt prea multe proprietăţi puse sub sechestru în comparaţie cu valoarea estimată de anchetatori a prejudiciului. Lista celor vizaţi de cercetările respective este compusă din Daniel Olaru, Marinela Căciulan, Ion Dondera, Liviu Giuran, Florentin Gheorghescu, Alexandru Ciorecan, Vasile Râbu, Mircea Mezinca, Vasile Ogârlci, Daniel Burlan, Nicolae Stelescu, Ion Ghiga, Sorin Iovan, Mihai Caragea, SC Cazare Motru SA şi Valentin Tatomir.

Vizualizări: 2,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: