Tribunalul Gorj a dispus ani grei de pușcărie pentru un afacerist

Pedeapsă aspră dispusă miercuri seara de magistrații Tribunalului Gorj într-un dosar penal în care un om de afaceri a fost trimis în judecată și acuzat de procurori de evaziune fiscală. Petru Blanda este din Târgoviște de loc, dar a fost implicat prin firma sa la diverse proiecte de infrastructură din Gorj în urmă cu aproape un deceniu. Anchetatorii au constatat că în contabilitatea acestuia au fost înregistrate în acea perioadă facturi fictive pentru operațiuni care nu aveau nicio legătură cu realitate.

Pe parcursul procesului Blanda s-a apărat și a spus că angajații săi pe care îi avea la Mătăsari l-ar fi tras în piept, dar instanța a fost de altă părere.

El a fost condamnat acum la 7 ani de închisoare, în condițiile în care este recidivist și mai are o condamnare pentru același gen de fapte. Din pedeapsa respectivă Blanda a executat o parte, dar tot mai are un rest de 746 de zile, care acum a fost contopit și înglobat în decizia de condamnare la 7 ani de pușcărie.

Instanța a dispus și ca pentru o perioadă de 5 ani acesta să nu mai aibă voie să facă afaceri, după ce iese de la închisoare. Deocamdată el nu merge în spatele gratiilor pentru că decizia nu este definitivă. Magistrații l-au obligat și la plata unor despăgubiri către statul român în cuantum de peste 1 milion de euro, pentru recuperarea prejudiciului fiind menținut sechestrul asiguratoriu pus pe averea sa de la Târgoviște. Blanda mai are de achitat și 11.000 de lei cheltuieli judiciare către statul român, instanța dispunând prin pedeapsa de acum și anularea celor peste 300 de facturi fictive găsite în contabilitatea firmei sale.

Vizualizări: 6,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: