Procurorul Părpăneaţă şterge falsurile cu… sinceritate

Primarul din Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu, dar şi secretarul primăriei, Adrian Burnescu, au scăpat doar cu o amendă administrativă de câte 1000 de lei într-un dosar în care erau acuzaţi de abuz în serviciu şi fals, după ce au modificat o hartă cadastrală... cu guma de şters. Mai mult, primarul a dat act de proprietate pe aceeaşi suprafaţă mai multor persoane. Chiar dacă în ordonanţa de scoatere de sub urmărire penală sunt prezentate pe larg toate infracţiunile comise de cei doi, procurorul Carmen Părpăneaţă a considerat că o amendă administrativă este pedeapsa suficientă. Motivul: cei doi îşi regretă faptele şi nici nu au antecedente penale.

Ordonanţa semnată de procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Carmen Părpăneaţă, jigneşte orice persoană care ştie să citească, fără să aibă cunoştinţe despre termenii juridici. Pe două pagini A 4, procurorul expune toate faptele comise de cei doi pentru ca la final să le dea doar amendă administrativă pe motiv că nu au antecedente penale. De menţionat că primarul din Fărcăşeşti mai este cercetat într-un dosar penal fiind acuzat că a solicitat sume mari de bani unui om de afaceri pentru a-i da mai multe lucrări.

STUPOARE: Au scăpat pentru că au regretat

„Prin rezoluţia din 19.11.2009 s-a confirmat începerea urmării penale faţă de învinuiţii Pârvulescu Constantin şi Burnescu Adrian pentru săvârşirea prev de art 245 şi art 289 Cod Penal, reţinându-se că în mod abuziv au întocmit documentaţia şi au falsificat un plan cadastral al comunei Fărcăşeşti, sat Timişeni ce a stat la baza eliberării titlului de proprietate  pentru o suprafaţă de 1,9132“, se arată în ordonanţă. Începutul pare promiţător, iar pe parcurs sunt relatate faptele celor doi. Spre final lucrurile se strică. „Având în vedere împrejurările comiterii faptelor, atitudinea relativ sinceră a învinuitului Burnescu Adrian, care a regretat comiterea faptelor, lipsa antecedentelor penale, apreciem că aplicarea unor sancţiuni cu caracter administrativ este suficientă pentru a le îndrepta conduita“, se mai arată în ordonanţă. Gheorghe Pupăzan este cel care a acţionat în instanţă primarul şi secretarul din Fărcăşeşti după ce aceştia au şters cu guma numele lui de o hartă cadastrală, care arăta că este proprietarul a unei suprafeţe de teren în satul Timişeni. Bătaia nu ar fi atât de mare dacă nu ar fi zonă de unde se pot încasa miliarde de la SNLO.

Vizualizări: 252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: