Lăutarul lui Călinoiu, lăudător de nota 10

Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic „Doina Gorjului“, a primit 9,64 la concursul pentru un nou mandat în fruntea instituţiei după ce în 45 de pagini a scris numai cuvinte de laudă la adresa conducerii Consiliului Judeţean. Porumbel explică pe parcurs de ce a ales să-şi scrie proiectul de management în „spiritul lui Ion Călinoiu“. „În previzionarea evoluţiei economico-financiară a instituţiei, consider că menţinerea ei în continuare la cote de performanţă se leagă indisolubil de subvenţiile din partea Consiliului Judeţean“, ne lămureşte Porumbel.

Pandurul a aflat care este secretul succesului la concursurile organizate de Consiliul Judeţean pentru ocuparea unui post de director. Gheorghe Porumbel a primit cea mai mare notă la concursul organizat pentru un nou mandat de director al Ansamblului Doina Gorjului. A reuşit asta cu un proiect de management plin de laude la adresa şefilor din Consiliul Judeţean, dar şi de critici aduse presei care îl incomodează pe Ion Călinoiu. „Dacă în cadrul spectacolelor din judeţ „Doina Gorjului” îşi promovează doar propria imagine, cu prilejul celor din afara Gorjului se realizează, implicit, promovarea imaginii întregului judeţ şi a oamenilor minunaţi ai acestor locuri, începând cu aceia pe care ni i-am ales în frunte”.

Condiţii jalnice, conducere cu bune intenţii

De laude are parte conducerea Consiliului Judeţean Gorj şi atunci când se cer bani pentru reparaţiile de care are nevoie sediul în care activează Doina Gorjului.

 „Toate gândurile bune ale managementului viitor al „Doinei Gorjului” se leagă, aşadar, pe această linie de bunele intenţii ale Consiliului Judeţean şi în mod deosebit ale conducerii acestuia, pe care eu, personal, nu le pun la îndoială”.

Laudele vin în condiţiile în care de ani buni artiştii lucrează în condiţii improprii, fapt susţinut de acelaşi Gheorghe Porumbel, director de şase ani al ansamblului. Nu demult Porumbel povestea cum lucrează ca în Evul Mediu şi cu acelaşi personal de zeci de ani.  „Parchetul şi oglinzile din sala de balet prezintă uzură avansată, iar în scenă plouă prin tavan, datorită distrugerii izolaţiei turnului, ca să nu mai vorbim, de calitatea pardoselii scenei. Tot la capitolul scenă, un adevărat pericol îl prezintă instalaţia electrică, precum şi ştăngile pe care se montează proiectoare, fundal, pantaloni şi decoruri, în funcţie de spectacole”, spune Porumbel.

Presa nu a fost uitată

După ce şi-a periat şefii, Porumbel şi-a continuat proiectul de management atacând o parte a presei, pe care o consideră ostilă lui Ion Călinoiu.

 „Firesc ar fi ca toate aceste publicaţii să scrie numai cuvinte frumoase despre artiştii ansamblului şi, în general, despre întreg personalul, care îşi face datoria cu dăruire şi răspundere. De fapt, aşa se întâmplă în paginile mai multor ziare, precum cotidienele „Gorjeanul” şi „Impact în Gorj”, care întotdeauna oglindesc în mod obiectiv realitatea.

Din păcate, există şi publicaţii înregimentate politic, aflate în serviciul unor organizaţii şi partide care nu ezită să conteste, chiar şi fără motive, hotărârile majorităţii Consiliului Judeţean şi activitatea instituţiilor subordonate acestuia, implicit a Doinei Gorjului”.

Cu aceste fraze, Porumbel şi-a câştigat deja un nou mandat, însă vrea să se asigure aşa că va continua să fie director aşa că a mers înainte.

Planuri de viitor: să trăiască din banii CJ Gorj

Cel mai important punct din programul lui Porumbel este acela că îşi propune să trăiască pe viitor… din ce în ce mai mult din bani publici şi din ce în ce mai puţin din vânzarea de bilete. Asta în condiţiile în care cheltuieşte deja 21 de miliarde de lei pe an, 80% din sumă fiind subvenţie de la Consiliul Judeţean, iar diferenţa provenind în mare parte de la primăriile care invită Doina Gorjului la zilele localităţilor.

 „Una dintre schimbările majore intervenite în ultima perioadă în activitatea instituţiei este aceea că nu se mai pot organiza turnee şi spectacole cu vânzare de bilete, aspect probat în activitatea tuturor instituţiilor de acest gen din ţară. Cei care trebuie să vină în întâmpinarea oamenilor cu acţiuni culturale şi spectacole, sunt reprezentanţii comunităţilor locale, ai administraţiilor publice, ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai sindicatelor”.

Porumbel şi-a câştigat postul de director şi pentru că s-a lăudat cu pagina de Internet a instituţiei, deşi aceasta nu are mai mult de 5-10  vizitatori pe zi şi nici nu mai este actualizată.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: