Profesoara din Gorj care se luptă cu mafia pre-transferurilor

O profesoară din Gorj scoate la iveală o adevărată mafie a pre-transferurilor din învăţământul gorjean. Cadrul didactic susţine că aceste pre-transferuri ilegale se realizează cu girul şefilor din Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, dar şi a directorilor de unităţi şcolare. Nicoleta Negrea este profesor la Şcoala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu de 24 de ani, iar acum este dată la o parte de conducerea şcolii pentru că orele care îi confereau titlul de titular au fost date unei alte profesoare printr-un pre-transfer ilegal. Profesoara a sesizat instituţiile statului, a făcut plângeri la DNA, însă fără niciun rezultat.

Nicoleta Negrea predă biologie la Şcoala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu şi, fiind în prag de pensie, a solicitat conducerii şcolii o prelungire a activităţii didactice cu încă trei ani, conform prevederilor legale. Cum se şi aştepta, directorul unităţii şcolare, Violeta Dulubei, i-a respins acesteia cererea pe motiv că nu mai are ore, deoarece acestea îi sunt rezervate profesoarei Oana-Gabriela Maria. Aceasta a venit în cadrul unităţii şcolare printr-un schimb ilegal cu o altă profesoară din cadrul şcolii, Elena Zăvadă.

Profesoara Negrea a dezvăluit încă de anul trecut cum s-a realizat acest pre-transfer ilegal. ”Doamna director Dulubei Violeta nu mi-a aprobat prelungirea activităţii didactice începând cu 01.09.2015, pentru anul şcolar 2015/2016, conform legii în vigoare. Motivul este că eu nu mai am ore deoarece orele mele sunt rezervate pentru doamna  Maria Oana-Gabriela,  venită prin pre-transferul cu doamna Zăvadă Elena, făcut în mod abuziv, nerespectând legile în vigoare. Menţionez că am un act administrativ din 1990 că sunt profesor titular fără a exista un alt document care să-l anuleze.  Norma de predare a doamnei Zăvadă Elena, prin manevrele doamnei director Dulubei Violeta şi inspectorului şcolar general, Işfan Ion, a devenit normă de titular pentru doamna Maria Oana-Gabriela, aflată în maternitate”, a declarat profesoara Nicoleta Negrea.

Documente false

Cadrul didactic de la „Constantin Săvoiu” spune că a făcut plângeri penale la DNA şi Parchetul Judeţean, însă organele de anchetă refuză să facă lumină în acest pre-transfer. În urmă cu câteva zile, profesoara Negrea a studiat actele depuse de cele două instituţii, ISJ Gorj şi Şcoala Gimnazială ”Constantin Săvoiu”, la dosare. Negrea susţine că multe din documente sunt false. ” Am făcut denunţuri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi DNA Craiova privind încălcarea dreptului  meu  la  muncă.  Din studiul  dosarelor  la  cele  două instituţii am  constatat  confuzia  totală  dintre  norma  de titular  şi  norma de predare-învăţare-evaluare, în sensul că norma de predare este aceeaşi cu norma de titular pe care şcoala şi ISJ Gorj vor  să o inducă. Cele două instituţii, şcoala şi ISJ Gorj, au depus numai documente şi articole din lege necesare unui pretransfer consimţit între şcoli şi nu documente necesare pentru un pretransfer prin schimb de posturi prin consimţământ  scris, cazul Zăvadă Elena şi Maria Oana-Gabriela. Sper ca instituţiile statului să analizeze toate documentele începând cu cererea profesoarei Zăvadă Elena din 21.02.2014, când a început acţiunea pretransferului”, a spus Nicoleta Negrea.

Vizualizări: 651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: