Profesor din Gorj, despre școala online: Este o vopsea care se dă superficial

Întoarcerea elevilor în băncile școlii este una dintre cele mai mari doleanțe ale profesorilor, dar și ale școlarilor. Cadrele didactice susțin faptul că școala online nu face ca învățământul să fie unul de calitate, iar efectul acestui sistem de învățare se va observa pe parcurs.

Profesorul și președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică, spune că este foarte dificil să faci școală online. ”Este un fel de a face școală”, mai afirmă Huică. Tot acesta spune că este destul de greu să îți dai seama de reacția elevului, dacă este atent sau nu.

”Este o vopsea care se dă superficial, în niciun caz nu este un învățământ de calitate. Transmiterea cunoștințelor nu se poate face ca atunci când ești în clasă fizic. Putem spune că este un  fel de a face școală. Nu au modificat nici programele școlare. Nu îi putem obliga pe elevi să deschidă camera să vedem dacă își deschide cartea sau caietul”, a afirmat Huică.

Școala online se desfășoară de câteva luni, iar cea mai mare problemă este în existența acelor tablete. La Gorj au ajuns câteva mii de tablete, însă abia în luna decembrie.

Surse spun că elevii se pot întoarce la școală la finalul lunii ianuarie, însă alții afirmă că acest lucru ar putea fi posibil tocmai în luna aprilie a anului viitor.

Vizualizări: 1,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: