Numărul copiilor va scădea cu 65% în Gorj

Populația României se află într-un regres drastic. Prognozele pe următorii 50 de ani sunt sumbre, iar Gorjul nu este ocolit.

Teleorman, Mehedinți și Gorj se află pe primele locuri în ceea ce privește scăderea alarmantă a numărului de copii (0-14 ani) în următoarea jumătate de secol.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în Gorj, de la 42 de mii de copii azi, vor mai fi circa 15.000, în 2070. Procentual, o scădere de 64,54%.

Cea mai gravă situație este în Teleorman. Aici, numărul de copii care-l vor aștepta pe Moș Crăciun în următorii 50 de ani va scădea cu 70%. Doar Brașovul și Ilfovul vor înregistra creșteri ale numărului de copii, mai arată cifrele INS.

Studiul prezintă cinci variante în ceea ce priveşte evoluţia populaţiei, cea mai plauzibilă fiind varianta medie, conform căreia România ar urma să aibă, în anul 2070, o populaţie rezidentă de 13,2 milioane locuitori.

Judeţele din regiunea Nord-Est (Neamţ, Suceava şi Vaslui) şi din Nord-Vest (Bistriţa-Năsăud, Sălaj) se vor menţine şi în anul 2070 în topul judeţelor „tinere” cu ponderile cele mai mari ale populaţiei rezidente tinere (de peste 18%). Judeţele Caraş-Severin, Cluj, Mehedinţi şi Gorj se vor remarca cu ponderile cele mai mici ale populaţiei rezidente tinere (de sub 12%).

Migraţia tinerilor, lipsa banilor, lipsa încrederii în societate şi a stabilităţii sunt principalele cauze care influenţează natalitatea.

Galerie foto


Vizualizări: 4,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: