Profesor pasionat de miniaturi

Pasiunea pentru artă l-a făcut pe un bărbat din Gorj să realizeze un mic muzeu cu foarte multe obiective turistice din România și nu numai. Catedrala Notre-Dame, biserici mari din țară sau operele lui Constantin Brâncuși sunt doar câteva dintre obiectivele turistice realizate în miniatură.

 

Profesor de meserie, Ionel Traian a descoperit arta sculpturii în lemn de mai bine de două decenii. Deși are 72 de ani, din mâine gorjeanului ies adevărate opere de artă ce sunt apreciate chiar și peste hotare. Instrumentul principal de lucru este un cuțit de mici dimensiuni. Meșterul spune că prima lucrarea pe care a făcut-o a fost chiar casa părintească, iar, din obiectivele turistice sculptate, cel mai mult l-au atras catedralele din țara noastră.

”M-au atras foarte mult monumentele arhitecturale din țară, mai ales bisericile, catedralele cu o complexitate deosebită. În țară sunt sute de biserici, dar eu le-am ales pe cele cu arhitectură deosebită”, a spus Ionel Traian.

Și asta nu este tot. Meșterul gorjean a reprodus și Catedrala Notre-Dame de la Paris. ”Am fost în Franța. Am vizitat această catedrală și m-a atras arhitectura. Am venit acasă și m-am apucat de lucru. Mai cu albume, cu fotografii, o vară întreagă am lucrat la această mânăstire”, mai spune gorjeanul.

Ionel Traian și-a expus lucrările în cadrul Târgului Meșterilor Populari de la Târgu Jiu. Creațiile sale au fost apreciate de oameni.

”Cel mai mult cele din Târgu Jiu, ținând cont că sunt de aici, operele lui Constantin Brâncuși. Foarte frumoase și sunt bine structurate și gândite”, a declarat o târgujiancă.

Traian a organizat și expoziții peste hotare, iar cele mai apreciate opere au fost cele legate de mare sculptor, Constantin Brâncuși. Prețul lucrărilor variază în funcție de dimensiuni și pleacă de la 20 de lei, ajungând la câteva sute de lei.

Vizualizări: 1,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: