S-a inventat dispozitivul care poate extrage apă din aer şi în deşert

Invenţiile moderne continuă să surprindă, dar unele dintre acestea nu sunt făcute publice pe scară largă. În zonele de deşert s-au creat generatoare de apă ce captează vaporii de apă din aer ca un burete.

Odată cu schimbările climatice și creșterea deficitului de apă, oamenii de știință au căutat noi soluții pentru a produce apă potabilă și în zonele defavorizate din acest punct de vedere.

Source Global este una dintre numeroasele companii din întreaga lume care extrage apă din aer, cu speranța de a ajuta comunitățile ce nu au destulă apă. Cu toate acestea, tehnologia sa este diferită față de competitori pentru că nu are nevoie decât de energie solară. Dispozitivele inventate de companie, denumite hydropanels (panouri hidro), sunt alimentate de panouri solare.

Generatoarele de apă atmosferică produc apă potabilă din aerul înconjurător. Aceste dispozitive există de aproximativ un deceniu și în mod tradițional se bazează pe condensare.

Totuși, acest proces poate consuma multă energie electrică și multe dintre aceste tehnologii funcționează numai în locuri cu umiditate ridicată a aerului.

Panourile solare dezvoltate de companie, o inovație în domeniu, alimentează un ventilator care atrage aer. În interiorul dispozitivului, acesta se deplasează printr-un material asemănător unui burete care captează vaporii de apă.

Pe măsură ce este colectat, magneziul și calciul sunt adăugate în apă pentru a-i îmbunătăți gustul și pentru „a oferi beneficii pentru sănătate. Asta înseamnă că apa potabilă mineralizată poate fi produsă din aer cu energie regenerabilă și zero deșeuri.

În Dubai, unde se află cea mai mare fermă de apă a companiei, se produc 1,5 milioane de litri de apă în fiecare an. Potrivit reprezentanților companiei, Source Global intenționează să creeze o marcă de apă îmbuteliată fără plastic și să o vândă la hoteluri și stațiuni, la aproximativ același preț ca și alte mărci de apă îmbuteliată.

Vizualizări: 1,098

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: