Pentagonul face experimente pentru a „vedea în viitor”

SF-urile pe care le urmăreaţi în urmă cu zeci de ani tind să devină realitate pe zi ce trece. Pentagonul experimentează utilizarea inteligenței artificiale pentru a încerca să vadă ce se întâmplă în viitor.

O serie de teste, cunoscute sub denumirea de Global Information Dominance Experiments, a fost efectuată recent de US Northern Command (NORTHCOM). Testele respective combinau nu doar rețele globale de senzori și resurse de cloud computing, ci și sisteme de inteligență artificială, intenția fiind aceea de a „obține dominanța informațiilor” și „superioritatea decizională”. Potrivit conducerii NORTHCOM, inteligență artificială și instrumentele de învățare automată testate în experimente ar putea oferi într-o bună zi Pentagonului o „capacitate robustă de a vedea cu zile înainte”.

Altfel spus, oficialii Pentagonului ar putea, la un moment dat, să prezică viitorul cu o anumită fiabilitate bazată pe evaluarea tiparelor, anomaliilor și tendințelor în seturi de date masive.

Deși conceptul în sine sună de domeniul fantasticului, comandantul NORTHCOM spune că această capacitate este deja activată de instrumentele disponibile pentru Pentagon.

Această luare a deciziilor bazată pe Inteligența artificială ar putea permite, de fapt, un tip de prognoză proactivă, care sună cu adevărat ca lucrurile de science fiction. Un experiment recent a fost un mod de a testa o schimbare fundamentală în modul în care folosim informațiile și datele pentru a crește spațiul decizional pentru lideri de la nivelul tactic la nivelul strategic, fiind o oportunitate pentru liderii civili, nu doar pentru cei militari.

Vizualizări: 1,889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: