Profesori în grevă japoneză. „Vom fi în pericol”

Două profesoare de la Colegiul Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu au intrat în grevă japoneză şi nu exclud alte măsuri de protest. Acestea sunt nemulţumite de comasările făcute la nivelul instituţiei şi susţin că nu s-a respectat legea. În plus, spun că, de anul viitor, mulţi dascăli vor avea de pierdut din cauza acestor mişcări.

Loredana Brujan a intrat în grevă japoneză de la începutul acestei luni. Merge la ore cu o banderolă albă, dar nu este afectată activitatea şcolară. A explicat şi motivele care au determinat-o să recurgă la acest gest: „Au fost făcute comasări după ureche, după anumite interese. Noi lucrăm cu peste 30 de elevi. Erau sub limita admisă, să se facă în spiritul legii. S-au redus 20 de norme de profesori. Este adevărat că acum nu suntem afectaţi niciunul dintre titulari. Şi din februarie sunt convinsă că mai urmează comasări, şi noi vom fi în pericol atunci. Am avut oameni pentru care s-a făcut pur şi simplu o clasă de postliceală. Am avut un singur profesor, un profesor debutant care preda toate materiile”.

În plus, profesoara susţine că s-au făcut angajări inutile în ultima perioadă. „Sunt departamente unde avem de patru ori mai mulţi oameni angajaţi la personalul auxiliar şi nedidactic. Este o nebunie totală! Cei care vom pierde vom fi noi, inginerii mecanici. Eu sper să rezolv ceva astfel încât să nu ajung la o formă de protest extremă. Încep să resimt că se fac presiuni asupra mea. Eu sunt veche în şcoala asta şi am făcut multe. Au început să mă scoată de peste tot. Mi-au luat educaţia tehnologică, dirigenţia. Este strigător la cer! Suntem mătrăşiţi a doua oară de aceiaşi oameni”, a fost mesajul dascălului.

Olimpia Rusescu a intrat şi ea în grevă japoneză de câteva zile. „Am o vechime de 29 de ani în această şcoală. Numărul angajaţilor este mai mare decât numărul elevilor. Acest liceu creşte ca o ciupercă. Am scris la Corpul de Control, la Ministerul Educaţiei, să le spun această situaţie. Nu am primit încă vreun răspuns. Am început şcoala cu atelierele devastate. Atelierul auto tocmai anul trecut a fost inaugurat şi acum e devastat pentru că prioritatea este sala de sport, nu atelierul unde să înveţe copiii”, a transmis aceasta.

Vizualizări: 1,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: