Profesori terorizaţi. "Mi-a spus că se spală pe mâini cu sângele meu"

Scandalurile se ţin lanţ la şcoala din Bengeşti-Ciocadia, județul Gorj. Revenită la catedră printr-o decizie judecătorească, o profesoară de Limba şi Literatura Română este acuzată de părinţii copiilor că are un comportament nepotrivit şi chiar ar fi lovit un elev. Nici în cancelarie nu este o atmosferă mai liniştită. Toţi colegii femeii o acuză că i-a ameninţat şi vin cu teamă la şcoală.

Nici nu a început bine şcoala, că au apărut incidentele şi sunt tot mai dese. La şcoala din Bengeşti-Ciocadia, o profesoară este acuzată că seamănă panică în rândul copiilor. „Mi-a spus că a ameninţat copiii, că dacă nu scriu, vine cu cuţitul. A doua zi, fata mi-a spus că îi e frică de ea, că îi e teamă să vină la şcoală pentru că vorbeşte urât şi e agresivă în clasă. Eu nu cred că ar mai trebui să rămână la catedră pentru că are un comportament absolut anormal”, a spus mama unei eleve.

Directorul şcolii, Ionel Oană, a vorbit despre acest incident: „Doamna profesoară a venit în acest an după ce justiţia i-a dat dreptate pe probleme civile. A revenit, dar, din păcate, comportamentul dânsei este cu totul şi cu totul neadecvat pentru un profesor. La Şcoala Bengeşti a agresat un elev, a sărit şi a împins şi profesorii care au intervenit să medieze conflictul. S-au speriat şi au sunat la 112, a venit Poliţia şi a luat-o la Secţia de Poliţie. Ea nu poate să explice ce avea cu elevul. El susține că i-a spus că a pronunţat un cuvânt şi a spus că nu înţelege şi l-a lovit. Eu nu am fost acolo, dar toţi profesorii au spus că l-a lovit şi voia să le lovească şi pe profesoarele care au sărit în apărarea elevului”.

Nici directorul nu a scăpat de cuvinte grele adresate de profesoara Iulia Rădulescu, revenită din această toamnă la catedră după ce, anul trecut, a fost dată afară tot în urma mai multor conflicte cu părinţi şi profesori. „Şi pe mine m-a ameninţat. A zis că o să se spele pe mâini cu sângele meu. Nu mi-e teamă, că am atenţia distributivă şi o urmăresc. Nu e normal comportamentul doamnei. Eu am încercat să vorbesc cu dumneaei. I-am spus că este bine dacă se duce să facă un control medical, îi dă o medicamentaţie şi apoi revine, dar nu pricepe. Părinţii au venit la şcoală şi i-au spus că vor să-şi ia copiii din şcoală. Nu vrem ca un profesor de-al nostru să destructureze şcoala. Anul trecut, avea un ciocan în geantă în semn de ameninţare”, a mai declarat Ionel Oană.

„Doamna, ajutaţi-ne că ne omoară!”

Colegii dascălului se declară îngrijoraţi. „Este un fel de comportament al doamnei în mod repetat. De când a venit această doamnă în instituţie nu mai avem un mediu ambient. Nu mai putem lucra, nu mai putem să ne înţelegem cu copiii. Este îngrozitor ce se întâmplă şi lamentabil. În ziua respectivă, s-a creat o stare de panică. Copiii au fost foarte speriaţi, foarte înspăimântaţi. Dumneaei avea ora în sala alăturată. Am auzit ţipete, zgomote. Copiii au venit peste mine: Doamna, ajutaţi-ne că ne omoară! Ne bate! M-am panicat, i-am băgat pe toţi în sala de clasă, am ieşit să văd ce se întâmplă cu dumneaei şi a început să-mi adreseze injurii, ameninţări. Am anunţat Poliţia. Un copilaş avea obrazul roşu. L-am întrebat ce s-a întâmplat şi mi-a spus că doamna l-a lovit fără a avea un motiv”, a declarat profesoara Roxana Dobre.

Cum se apără profesoara

La rândul său, profesoara susţine că nu a ameninţat pe nimeni şi nici nu a lovit vreun copil. Este convinsă că toţi profesorii s-au unit împotriva ei şi a adus noi documente care să ateste că poate sta în jurul copiilor şi e aptă să le predea. „Nu este adevărat. Eu nu am ameninţat pe nimeni. Mai sunt discuţii contradictorii, dar eu nu am ameninţat pe nimeni, nu am lovit niciun copil. Eu am chemat atunci Poliţia şi copiii au ieşit toţi din clasă pentru că s-au speriat de poliţişti. Eu nu am bătut pe nimeni. Aceşti copii sunt învăţaţi de anumiţi profesori cum să se comporte, să arunce cu cretă, cu hârtie în mine, să facă anumite gesturi. Au scris pe tablă Iulia Rădulescu crazy. Ei nu ştiau acest cuvânt. Doamnele profesoare i-au învăţat. Eu am făcut sesizare la Inspectorat să rezolve această problemă. Am documente medicale că sunt aptă să predau. Am avut un examen psihologic de două ore”, s-a apărat profesoara Iulia Rădulescu.

Dascălul este cercetat pentru purtare abuzivă, cazul ajungând din nou în atenţia inspectorilor şcolari care au demarat o anchetă. „Şi în anul şcolar anterior au fost sesizate numeroase sesizări din partea părinţilor, dar şi din partea profesorilor în legătură cu comportamentul doamnei profesoare. Anul trecut, i-am acordat un calificativ nesatisfăcător şi conducerea şcolii a decis încetarea contractului de muncă deoarece nu a prezentat un aviz medical în termenul stabilit de lege. Doamna profesoară a câştigat în instanţă dreptul de profesie şi a revenit la catedră şi în acest an şcolar. Dar problemele sunt aceleaşi”, a explicat şi Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Vizualizări: 6,868

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: