Liceele din Târgu Jiu, obligate să afişeze numărul de personal

Unitățile de învățământ din județul Gorj sunt obligate printr-un ordin al Ministerului Educației să-și afișeze numărul total de salariați cu care funcționează. În Târgu Jiu, liceele de renume sunt instituțiile cu cei mai mulți salariați, fie personal de predare, fie personal auxiliar. Majoritari sunt profesorii titulari, urmați de personalul nedidactic, respectiv muncitori, îngrijitori sau paznici.

Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” a funcționat în acest an școlar cu un număr de 44 de profesori titulari și 11 posturi de personal nedidactic, respectiv muncitori și îngrijitori. Reprezentanții liceului spun că numărul de posturi trebuie să coincidă cu planul de încadrare aprobat anual de ISJ Gorj. ”Este vorba de personalul încadrat în acest an școlar, 2015-2016, și avem un număr de 44 profesori titulari, până la 68 suplinitori încadrați cu examen, personal didactic auxiliar 8, bibliotecar, secretar, secretar șef, contabil, contabil șef, laborant și 11 persoane încadrate pe posturi de personal nedidactic, muncitori, paznic, îngrijitor curățenie. Personalul didactic se stabilește în funcție de numărul de elevi și la personalul nedidactic se ține cont de suprafața liceului, laboratoare”, a spus Olivia Niculescu, secretar șef la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”.

CNTV, 125 de salariați
Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu funcționează cu un număr total de 125 de salariați. Cei mai mulți sunt profesori titulari. CNTV este unul din colegiile cu cei mai puțini suplinitori încadrați, respectiv două posturi. ”Am afișat având în vedere adresa trimisă de ISJ care la rândul lor au primit-o de la minister ca începând cu data de 10 mai să fie afișat tot personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic al instituției de învățământ. În total avem 125 de persoane angajate din care profesorii titulari sunt majoritari, nu avem decât doi suplinitori, 35 personal nedidactic, 12 didactic auxiliar”, a spus Ioana Burlan, secretar șef la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.
Acesta este primul an în care instituțiile de învățământ sunt obligate să afișeze public numărul total de salariați. Inclusiv ISJ Gorj a afișat numărul de salariați, acesta funcționând cu 30 de angajați.

Vizualizări: 412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: