Profesorii nu mai au voie să învoiască olimpicii de la ore

Directorii riscă să îşi piardă slujba dacă vor mai aproba învoirea elevilor pentru a merge la repetiţii sau antrenamente. Astfel, tinerii vor participa începând din anul şcolar 2009-2010 la activităţi extraşcolare numai înainte sau după orele de curs. Acest lucru a fost discutat la întâlnirea de ieri dintre directorii de şcoli şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

La şedinţa de instruire a fost prezent şi inspectorul şcolar regional, Toma Prună. Directorii de şcoli au fost informaţi ieri că vor suporta consecinţe dacă un profesor din unitatea de învăţământ pe care o conduc va învoi un elev pentru a participa la anumite activităţi extraşcolare. De asemenea, li s-a pus în vedere ca elevii care au 10 absenţe nemotivate să aibă media scăzută la purtare.

„E ilegal să învoieşti un elev talentat“

Toate activităţile extraşcolare trebuie să se desfăşoare în afara orelor de curs. Noi nu luăm măsuri cu profesorii ci direct cu directorii dacă se constată că elevii sunt luaţi de la ore pentru alte activităţi indiferent de natura lor. Aceştia vor fi eliberaţi din funcţie în acest caz“, a declarat Nicolae Mergea, inspector general ISJ Gorj.

Directorii de şcoli promit că vor respecta legea. „Problema întăririi regulamentului şcolar este o măsură benefică pentru procesul de învăţământ ţinând cont de faptul că există o largheţe parcă prea mare pentru elevii şcolii noastre. Cred că putem realiza şi activităţi culturale, activităţi extraşcolare şi proces de învăţământ de calitate, îmbinând utilul cu plăcutul“, a spus Mihai Daviţoiu, directorul Şcolii Generale „Constantin Brâncuşi“ din municipiu.

Aurelia Savu directoarea Liceului de Muzică Târgu-Jiu este de părere că elevii talentaţi au nevoie de ore suplimentare de pregătire dar pentru asta nu trebuie să lipsească de la şcoală „Dacă s-ar învoi pentru repetiţii nu ar fi un lucru rău, dar ei caută pretexte pentru a lipsi de la şcoală. Am să cer aprobare Inspectoratului de fiecare dată când un elev va trebui să meargă la un concurs sau la olimpiada în timpul orelor de curs“, a precizat aceasta.

Teodor Meseşean, director la „Clubul Elevilor“ Novaci spune ca va fi greu ca elevii să respecte cele cerute de către inspectorat „ E ilegal să învoieşti un elev talentat. Noi îi vom aştepta până când vor termina orele la şcoală pentru că, aşa este, nu pot lipsi la cursuri pentru a veni la repetiţii“, a spus acesta.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: