Profesorii revin la școală nevaccinați

Primarul comunei gorjene Turburea crede că profesorii ar fi trebuit să fie vaccinați înainte să fie redeschise școlile. Dacă se găsesc locuri la vaccinare, primarul spune că este dispus să le asigure transportul până la centrele de vaccinare. Acesta a mai adăugat că școala online nu a dat rezultate în special la țară în ciuda eforturilor primăriei de a le asigura copiilor fără posibilități câte o tabletă.

Ion Bîrcă a explicat că profesorii ar fi trebuit să fie primii vaccinați înainte să înceapă școala. Admite că e aproape imposibil acest lucru ținând cont că mai este foarte puțin timp până la redeschiderea unităților de învățământ, dar spune că este dispus să le asigure dascălilor transportul la centrele de vaccinare dacă vor deveni o prioritate pe ultima sută de metri.

„Primul pas ar trebui să-l facă profesorii. Chiar aș îndrăzni să-i putem duce să se vaccineze. Va începe școala. Este un lucru extraordinar de bun. Trebuie să înceapă și școala. Noi, la Turburea, suntem pregătiți. Trimitem o asistentă comunitară la fiecare școală. Avem soluții dacă e să-i fie rău vreunui copil sau ceva. Suntem pregătiți să înceapă școala. Chiar dacă am încercat să aducem tablete pentru școala online, la țară nu merge. Cel care are un copil, doi îi mai lasă cu bunicii. Nu știu să se descurce. E complicat”, a spus primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

Primarul a readus în discuție și nevoia ca localnicii să fie vaccinați în comună. A explicat că dispune de un centru de permanență modern, cu angajați pregătiți care ar putea să vaccineze populația dacă ar avea cu ce mai ales că bătrânii își doresc să fie imunizați, dar nu sunt dispuși să parcurgă un drum până la centrul de vaccinare din Târgu-Cărbunești. “Avem centrul de permanență. Este foarte bine dotat, sunt medici foarte bine pregătiți, asistente la fel. Am și asistente comunitare care sunt plătite cu fonduri europene. Aceste fete se duc non-stop între oameni și oamenii vor să se vaccineze. Degeaba vor să se vaccineze dacă nu au unde. Ori la Stoina, ori la Cărbunești, e o distanță mare și e greu pentru oameni”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 1,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: