Profesorii, revoltați pe primari: Au bani de petreceri, dar nu și pentru dascăli

Mai bine de zece primării din Gorj refuză să le deconteze profesorilor cheltuielile cu naveta. Dascălii strâng acum documente să dea în judecată consiliile locale pentru că au refuzat să le plătească banii pe care îi cheltuiesc cu transportul către școală. „Își pot face petreceri, dar, ca să deconteze naveta celor care ne învață copiii carte, nu au bani”, spun, revoltați, profesorii.

Lipsa de interes a primarilor pentru profesorii care fac naveta în localitățile lor i-a revoltat, din nou, pe dascăli. Sunt supărați că nu își primesc banii pe care îi cheltuiesc cu naveta, deși este un drept legal. „În ceea ce îi privește pe profesori, continuă vechea poveste a decontării navetei lor. După atâția ani în care este legal să le asigure decontarea navetei și încă nu o fac, motivează că nu au bani, lucru care nu e normal atâta timp cât ei își pot face petreceri, zilele comunei, să facă întâlniri cu pensionarii, dar ca să deconteze naveta celor care ne învață copiii carte la școală, nu au bani. Probabil nu au nevoie de copii educați. De aceea este și numărul mare al copiilor care obțin note sub 5 la Evaluare, pentru că profesori nu mai vin în școlile respective”, a reacționat Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

Huică a și dat câteva exemple de primării care refuză în continuare să le dea bani profesorilor. „Sunt peste 10 – 12 localități, Consilii Locale care nu plătesc: Căpreni, Motru, Crușeț, Ionești. Sunt profesori care nu au primit navetă. În perioada aceasta, profesorii și-au adunat toate documentele pentru a înainta acțiune în instanță. Este un drept legal și totuși trebuie să stăm la mila unor primari”, a încheiat sindicalistul.

Vizualizări: 2,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: