Amendat pentru un barman fără contract de muncă

Inspectorii de muncă au sancţionat, săptămâna trecută, o firmă din oraşul Novaci, cu o amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru că avea un barman fără forme legale de angajare.

„Alimentaţia publică este unul dintre domeniile în care, în mod constant, sunt depistate astfel de cazuri. Chiar săptămâna trecută, un alt angajator a fost sancţionat, cu aceeaşi sumă, pentru o contravenţie similară. Reamintesc celor care acceptă să muncească fără forme legale de angajare că doar încheind un contract individual de muncă pot beneficia de drepturile acordate de statul român dacă au calitatea de angajat”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

În perioada 22-26 iulie 2019, Serviciul Control Muncă Nedeclarată, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a efectuat 26 de controale, 24 dintre acestea vizând depistarea cazurilor de muncă nedeclarată. Au fost aplicate sancţiuni în cuantum de 28.500 de lei şi dispuse 93 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

Vizualizări: 1,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: